Τελευταία Νέα
Διεθνή

Bloomberg: Διαρκής άνοδος της παραγωγής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικό παρά την καθίζηση των τιμών

Bloomberg: Διαρκής άνοδος της παραγωγής πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικό παρά την καθίζηση των τιμών
Αξιόλογη πτώση έχουν καταγράψει οι αποδοχές εργαζομένων στον κλάδο πετρελαίου, αλλά και το κόστος των υπηρεσιών εξόρυξης
Το παράδοξο η υπεράκτια παραγωγή πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικό να παραμένει αλώβητη από την καθίζηση των τιμών του πετρελαίου και μάλιστα να αυξάνεται και να βρίσκεται σε πορεία παραγωγής-ρεκόρ το 2017, διαπιστώνει ο αμερικανικός οργανισμός Energy Information Administration (EIA).
Όπως επισημαίνει το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο Bloomberg, η άνοδος της παραγωγής στον Κόλπο είναι αντίθετη με το υψηλό κόστος άντλησης πετρελαίου από βάθη που ανέρχονται μέχρι και σε 2 μίλια, καθώς και με τη συνολική μείωση της εξόρυξης «μαύρου χρυσού» στην οποία έχει οδηγήσει τις ΗΠΑ η μεγάλη πτώση της τιμής του στους τελευταίους μήνες.
Το φαινόμενο εξηγείται από το γεγονός, ότι η εξόρυξη πετρελαίου από μεγάλα βάθη απαιτεί χρόνια σχεδιασμού και προετοιμασιών, καθώς και μεγάλο παγιο, προκαταβολικό κόστος επενδύσεων, με αποτέλεσμα οι εργασίες για την εκμετάλλευση νέων κοιτασμάτων στον Κόλπο να μην μπορούν να σταματήσουν το ίδιο εύκολα με τα κοιτάσματα σχιστολιθικού πετρελαίου στην ξηρά.
Παρά την τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή που προκάλεσε το 2010 η διαρροή 4,2 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικό μετά από ατύχημα σε πλατφόρμα της BP, η παραγωγή στην περιοχή έχει ανακάμψει σημαντικά και αναμένεται να αυξηθεί κατά 8% το 2016 και κατά 10% το 2017, σε περίπου 1,83 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Παρά την υποχώρηση των διεθνών τιμών πετρελαίου κάτω από τα 40 δολάρια ΗΠΑ το βαρέλι, αξιόλογη πτώση έχουν καταγράψει και οι αποδοχές εργαζομένων στον κλάδο - ιδιαίτερα στις πλατφόρμες - αλλά και το κόστος των υπηρεσιών εξόρυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης