Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Η συμφωνία με την ΕΕ για το προσφυγικό θα σέβεται το διεθνές μεταναστευτικό δίκαιο

Τουρκία: Η συμφωνία με την ΕΕ για το προσφυγικό θα σέβεται το διεθνές μεταναστευτικό δίκαιο
Η Άγκυρα εξετάζει αλλαγές στην νομοθεσία της για να πληροί τις προϋποθέσεις για χαλάρωση των όρων έκδοσης βίζας για τους Τούρκους πολίτες
Το σχέδιο συμφωνίας που επεξεργάζονται η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία θα σέβεται το διεθνές δίκαιο υπογράμμισε η Άγκυρα σχολιάζοντας τις εντεινόμενες επικρίσεις που διατυπώνονται για το περιεχόμενό της στο οποίο περιλαμβάνεται και το άκρως αμφιλεγόμενο μέτρο τηξς επιστροφής προσφύγων και μεταναστών (συμπεριλαμβανομένων Σύρων προσφύγων) από χώρες της ΕΕ και την Ελλάδα προς την Τουρκία.
«Δεν υπάρχει περίπτωση εμείς να προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια που θα παραβιάζει το διεθνές δίκαιο» επισήμανε ένας Τούρκος αξιωματούχος στον Τύπο.
«Είναι σημαντικό για εμάς η συμφωνία να είναι συμβατή με το διεθνές μεταναστευτικό δίκαιο» πρόσθεσε ο ίδιος.
Ήδη, πολλές μη κυβερνητικές οργανώσεις κατήγγειλαν ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος των διακρίσεων και ο ΟΗΕ έκρινε «παράνομο» το μέτρο προειδοποιώντας για τις «ενδεχόμενες συλλογικές κι αυθαίρετες απελάσεις».
«Χιλιάδες άνθρωποι διαπλέουν αυτήν την ώρα (το Αιγαίο Πέλαγος από την Τουρκία) με κατεύθυνση τα ελληνικά νησιά σε πολύ επισφαλείς συνθήκες.
Θέλουμε να βάλουμε ένα τέλος σε αυτό.
Θέλουμε να κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο με νόμιμο τρόπο» επέμεινε ο Τούρκος αξιωματούχος ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί.
Σύμφωνα, μάλιστα, με τον ίδιο αξιωματούχο η τουρκική νομοθεσία θα προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα έτσι ώστε να πληροί τα περισσότερα από τα κριτήρια που θέτει ως προαπαιτούμενο η Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να επιτρέψει τη μετακίνηση των Τούρκων πολιτών προς την Ευρώπη χωρίς την υποχρέωση έκδοσης βίζας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης