Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wall Street Journal: Η Bundesbank ήταν αντίθετη στα νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ

Wall Street Journal: Η Bundesbank ήταν αντίθετη στα νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ
Ο Weidmann, όμως, δεν είχε δικαίωμα ψήφου σε αυτή (10/3) τη συνεδρίαση
Η Bundesbank, κεντρική τράπεζα της Γερμανίας, ήταν αντίθετη στα νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης, που ανακοίνωσε χθες, πέμπτη 10 Μαρτίου, η Ευρωπαϊκή Κεντρική τράπεζα (ΕΚΤ).
Την πληροφορία αυτή μεταδίδει η έγκριτη, αμερικανική εφημερίδα «Wall Street Journal», επικαλούμενη πηγές από το περιβάλλον της Bundesbank.
Επισημαίνει, ακόμα, πως η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας ανησυχεί ότι δημιουργείται ένας φαύλος κύκλος υψηλών προσδοκιών από τις αγορές και απογοητεύσεων, λόγω της αδυναμίας της ΕΚΤ να «παραδώσει».
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο πρόεδρος της Bundesbank, Jens Weidmann, αντιτάχθηκε σθεναρά στην αύξηση του προγράμματος αγοράς ομολόγων κατά 20 δισ. ευρώ, από τα 60 δισ. στα 80 δισ. ευρώ.
Παρά τη διαφωνία του, ωστόσο, ο Weidmann δεν μπόρεσε να αποτρέψει το αποτέλεσμα, δεδομένου, μάλιστα, ότι δεν είχε δικαίωμα ψήφου σε αυτή τη συνεδρίαση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Weidmann εμφανίστηκε πιο πρόθυμος να συζητήσει για τα πιο παραδοσιακά εργαλεία της ΕΚΤ, όπως τα επιτόκια, ωστόσο αν ήταν στο χέρι του η ΕΚΤ δεν θα προχωρούσε σε νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης.

www.bankingnews.gr 

 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης