Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Το προσφυγικό απαιτεί λύσεις που είναι βιώσιμες, όχι φαινομενικές και βραχυπρόθεσμες

Merkel: Το προσφυγικό απαιτεί λύσεις που είναι βιώσιμες, όχι φαινομενικές και βραχυπρόθεσμες
Κατά της επιβολής ανώτατου ορίου στον αριθμό των προσφύγων που δέχεται η Γερμανία τάχθηκε η καγκελάριος - «Δίκαιη εξισορρόπηση συμφερόντων» τα επιπλέον 3 δισ. ευρώ στην Τουρκία
«Είναι σημαντικό να βρεθούν λύσεις για το προσφυγικό που είναι βιώσιμες και όχι για φαινομενικές και βραχυπρόθεσμες λύσεις», τονίζει σε νέα της συνέντευξη η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel.
Μάλιστα, μιλώντας στην τοπική εφημερίδα της νότιας Σαξονίας-Ανχαλτ, Mitteldeutsche Zeitung, σε συνέντευξή της που θα δημοσιευθεί την Παρασκευή 11 Μαρτίου, ενόψει και των τοπικών εκλογών που θα πραγματοποιηθούν σε 2 μεγάλες περιφέρειες της Γερμανίας την Κυριακή 13 Μαρτίου, η κα. Merkel τάσσεται εκ νέου κατά της επιβολής ανώτατου ορίου στον αριθμό των προσφύγων που δέχεται η χώρα της.
Ειδικότερα, στη συνέντευξη που θα δημοσιευθεί αύριο Παρασκευή 11 Μαρτίου, η γερμανίδα καγκελάριος απευθύνει μήνυμα, ενόψει και των εκλογικών αναμετρήσεων σε Βάδη-Βυρτεμβέργη, Σαξονία-Άνχαλτ και Ρηνανία-Παλατινάτο, εκτιμώντας ότι σταδιακά και όσο αρχίζει να σταθεροποιείται η κατάσταση στο μέτωπο της προσφυγικής κρίσης, τα ποσοστά του ξενοφοβικού κόμματος Εναλλακτική Επιλογή για τη Γερμανία (AfD) θα υποχωρούν.
«Ορισμένες φορές μου θυμίζει την κρίση του ευρώ.
Όταν έγινε εμφανές ότι η Ευρώπη έλαβε τα ενδεδειγμένα μέτρα, υποχώρησε η στήριξη στο AfD.
Στο μεταξύ προχωρούμε βήμα βήμα προς τα εμπρός και στην προσφυγική κρίση, η πολιτική μας δείχνει αποτελέσματα.
Γι' αυτό είμαι πεπεισμένη ότι και σε αυτή την περίπτωση θα μειωθεί η στήριξη στο AfD», σημειώνει η καγκελάριος.
Στη συνέχεια, η Angela Merkel τάχθηκε για άλλη μια φορά κατά της επιβολής ανώτατου ορίου στον αριθμό των προσφύγων που δέχεται η Γερμανία, καθώς όπως σημειώνει, με της ευθύνη της θέσης της δεν θα μπορούσε να θέσει έναν εθνικό ανώτατο αριθμό προσφύγων, ανεξαρτήτως των εξελίξεων στη Συρία ή της κατάστασης που επικρατεί.
«Με τις γειτονικές της χώρες η Ευρώπη θα πρέπει να επιδιώκει μια εξισορρόπηση συμφερόντων.
Για εμένα είναι σημαντικό να πρόκειται για λύσεις που είναι βιώσιμες και όχι για φαινομενικές και βραχυπρόθεσμες λύσεις», τονίζει η κα. Merkel, εξηγώντας ότι στα συμφραζόμενα της προσφυγικής κρίσης αυτό σημαίνει έναν «κοινό, συμπεφωνημένο ευρωπαϊκό τρόπο προσέγγισης».
Βασικός στόχος πρέπει να είναι «η διατήρηση της ελευθερίας διακίνησης ανθρώπων και προϊόντων στην Ευρώπη, την οποία συνηθίσαμε στο χώρο Σένγκεν και από την οποία ωφελούμαστε τόσο», επεσήμανε.
Ακόμη, η καγκελάριος υπεραμύνεται της απόφασης να δοθούν τα επιπλέον 3 δισ. ευρώ στην Τουρκία, κάνοντας λόγο για «δίκαιη εξισορρόπηση συμφερόντων», αλλά την ίδια στιγμή εμφανίζεται συγκρατημένη όσον αφορά τις πιθανότητες ένταξης της Τουρκίας στην Ε.Ε.
Ειδικά σε αυτό το σκέλος σημειώνει ότι «η ενταξιακή διαδικασία έχει ανοιχτή έκβαση.
Απέχουμε πολύ από το να κλείσουμε σημαντικά κεφάλαια.
Το Κυπριακό, για παράδειγμα, δεν έχει λυθεί.
Όλα αυτά χρειάζονται πολύ χρόνο ακόμη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης