Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Σλοβενία θα ξεκινήσει να δέχεται... 40 πρόσφυγες το μήνα από τον Απρίλιο, βάσει των ποσοστώσεων

Η Σλοβενία θα ξεκινήσει να δέχεται... 40 πρόσφυγες το μήνα από τον Απρίλιο, βάσει των ποσοστώσεων
Από τον Οκτώβριο του 2015 περίπου 500.000 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν από τη Σλοβενία προς άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε., ενώ από τους 460 που ζήτησαν άσυλο μέχρι σήμερα το έχουν λάβει μόλις 12 άτομα
Τον Απρίλιο θα ανοίξει η Σλοβενία τα σύνορά της για τους πρώτους πρόσφυγες που θα υποδεχτεί βάσει των ποσοστώσεων που έχουν συμφωνηθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως δήλωσε χθες ο υφυπουργός Εσωτερικών της χώρας, Bostjan Sefic.
Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο Sefic σημείωσε ότι η χώρα του τον Απρίλιο θα δεχθεί τους πρώτους 40 πρόσφυγες.
Υπενθυμίζεται ότι η Σλοβενία είχε μεν δεσμευθεί πέρυσι να υποδεχθεί 587 πρόσφυγες, αλλά υπό τον όρο ότι αυτή η διαδικασία θα ξεκινήσει μόνο όταν κλείσει η βαλκανική οδός, το οποίο και συνέβη αυτή την εβδομάδα.
Όπως δείχνουν τα τελευταία επίσημα στοιχεία, τις τελευταίες ημέρες δεν έφτασε κανένας πρόσφυγας ή μετανάστης στη Σλοβενία.
Βασική αιτία για αυτή την εξέλιξη αποτέλεσε το κλείσιμο των συνόρων της πΓΔΜ με την Ελλάδα.
Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια σχετικής συνέντευξης τύπου, ο Sefic είπε ότι 349 πρόσφυγες θα μετεγκατασταθούν στη Σλοβενία από την Ελλάδα, 218 από την Ιταλία και 20 από άλλα κράτη.
Όπως ανέφερε ο Sefic, «μόλις λάβουν άσυλο, οι πρόσφυγες θα ενταχθούν σε προγράμματα ενσωμάτωσης».
Ακόμη, σημείωσε ότι η χώρα του θα υποδέχεται έως και 50 πρόσφυγες το μήνα μέχρι και τον Αύγουστο του 2017.
Σημειώνεται ότι από τον Οκτώβριο του 2015 περίπου 500.000 πρόσφυγες και μετανάστες πέρασαν από τη Σλοβενία προς άλλα κράτη-μέλη της Ε.Ε., ενώ από τους 460 που ζήτησαν άσυλο μέχρι σήμερα το έχουν λάβει μόλις 12 άτομα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης