Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Απώλειες για το ευρώ, καθώς η ΕΚΤ ετοιμάζεται να ανακοινώσει ακόμη χαμηλότερα αρνητικά επιτόκια

Reuters: Απώλειες για το ευρώ, καθώς η ΕΚΤ ετοιμάζεται να ανακοινώσει ακόμη χαμηλότερα αρνητικά επιτόκια
Πτώση και στις αποδόσεις των ομολόγων
Οι προσδοκίες για νέα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στη σημερινή συνεδρίασή της (10/3) έχουν ωθήσει χαμηλότερα τόσο το ευρώ όσο και τις αποδόσεις των ομολόγων, μετά και την κίνηση έκπληξη από την κεντρική τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας, η οποία προχώρησε σε μείωση του βασικού της επιτοκίου στο ιστορικό χαμηλό το 2,25%, σημειώνει το Reuters.
Τα κυριότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καταγράφουν από πολύ μικρές απώλειες μέχρι ήπια κέρδη.
Το ευρώ υποχωρεί κατά 0,26%, στο 1,0971 δολάριο, ενώ οι αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης, από τη Γερμανία μέχρι την Ελλάδα, ήταν ελαφρά χαμηλότερα, με τους επενδυτές να προχωρούν σε μικρές αγορές πριν από τη συνεδρίαση της ΕΚΤ.
Έχοντας απογοητεύσει τις αγορές με ένα μη θεαματικό πακέτο μέτρων τον Δεκέμβριο του 2015, η ΕΚΤ προσπάθησε να μην δημιουργήσει εικασίες όσον αφορά τη σημερινή συνεδρίασή της, σημειώνει το Reuters, για να προσθέσει ότι αυτό βέβαια δεν σταμάτησε τους οικονομολόγους.
Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση του Reuters, η ΕΚΤ θα προχωρήσει σε μείωση του επιτοκίου αποδοχής καταθέσεων τουλάχιστον κατά 10 μονάδες βάσης από το -0,30% που είναι τώρα, καθώς και σε αύξηση κατά 10 δισ. ευρώ ανά μήνα του προγράμματος αγοράς ομολόγων.
Όπως αναφέρει η Saxo Bank, «αν υπάρξει μια σημαντική καινοτομία από την ΕΚΤ θα υπάρξει μεγάλη αντίδραση του ευρώ», ειδικά αν υπάρξουν νέα μέτρα που θα βοηθούν τις τράπεζες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης