Τελευταία Νέα
Διεθνή

Την έκθεση σε ιαπωνικά ομόλογα μείωσε στο τέλος του 2015 το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας

Την έκθεση σε ιαπωνικά ομόλογα μείωσε στο τέλος του 2015 το κρατικό επενδυτικό ταμείο της Νορβηγίας
Η πώληση ιαπωνικών τίτλων από τη Νορβηγία έρχεται σε αντίθεση με την κοντόθωρη βραχυπρόθεσμη τακτική πολλών κερδοσκόπων
Σε πωλήσεις κρατικών ιαπωνικών ομολόγων του χαρτοφυλακίου του προχώρησε στο τελευταίο τρίμηνο του 2015 το κρατικό επενδυτικό-συνταξιοδοτικό ταμείο της Νορβηγίας - ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο - με τους ιαπωνικούς τίτλους που κατέχει να περιορίζονται κατά 13% ή κατά περίπου 3,81 δισ. δολάρια.
Στο τέλος του 2015, το επί συνόλου μερίδιο των κρατικών ιαπωνικών ομολόγων που κατείχε το ταμείο είχε υποχωρήσει σε 6,5%, από 7,5% στο τέλος Σεπτεμβρίου 2015.
Σύμφωνα με το Nikkei Asian Review, τα έσοδα από την πώληση των ιαπωνικών ομολόγων κατευθύνθηκαν σε ομόλογα έκδοσης ευρωπαϊκών και αναδυόμενων χωρών.
Η νορβηγική τράπεζα Norges Bank, που διαχειρίζεται το ταμείο, είναι πολύ πιθανό ότι προχώρησε στην πώληση ιαπωνικών ομολόγων λόγω πτώσης της απόδοσής τους (=ανόδου της τιμής τους) στο τελευταίο τρίμηνο του παρελθόντος έτους (10ετής έκδοση: από 0,35%, σε 0,27%), αλλά και στο πλαίσιο στρατηγικής διαχείρισης επενδυτικού κινδύνου σε μακροπρόθεσμη βάση.
Η πώληση ιαπωνικών τίτλων από τη Νορβηγία έρχεται σε αντίθεση με την κοντόθωρη βραχυπρόθεσμη τακτική πολλών κερδοσκόπων, που αγοράζουν ιαπωνικό χρέος με στόχο την επίτευξη γρήγορου μικρού κέρδους, στον απόηχο της πρώτης καταγεγραμμένης μείωσης παρεμβατικού επιτοκίου της κεντρικής τραπέζης Ιαπωνίας (BoJ) σε αρνητικό επίπεδο, στο τέλος Ιανουαρίου 2016.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης