Τελευταία Νέα
Διεθνή

CNBC: Πώς να επενδύσετε σε καιρούς αρνητικών επιτοκίων - Πού «κρύβονται» οι ευκαιρίες

CNBC: Πώς να επενδύσετε σε καιρούς αρνητικών επιτοκίων - Πού «κρύβονται» οι ευκαιρίες
Η αναζήτηση ικανοποιητικών αποδόσεων κατέστη πολυπλοκότερη μετά τη μείωση ενός εκ των παρεμβατικών επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ)
Τη δική του άποψη για τις κατηγορίες ενεργητικού στις οποίες θα πρέπει κανείς να επενδύσει σε έναν κόσμο αρνητικών επιτοκίων που έχει οδηγήσει ομόλογα πολλών τρισ. δολαρίων σε αρνητική απόδοση, «καταθέτει» σε άρθρο του το αμερικανικό ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC.
Όπως σχολιάζει, στο πλαίσιο των αντισυμβατικών πολιτικών που έχουν υιοθετήσει πολλές κεντρικές τράπεζες στην προσπάθειά τους να τονώσουν τις οικονομίες τους, τα αρνητικά παρεμβατικά επιτόκια πρέπει να είναι μια έννοια την οποία οι επενδυτές θα πρέπει να εξοικειωθούν.
Η αναζήτηση ικανοποιητικών αποδόσεων κατέστη πολυπλοκότερη μετά τη μείωση ενός εκ των παρεμβατικών επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας της Ιαπωνίας (BoJ) για πρώτη φορά στην οικονομική ιστορία στο τέλος Ιανουαρίου 2016, ενώ την καταστάση αναμένεται να επιδεινώσει αύριο Πέμπτη 10/3 η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), που φαίνεται πως μεταξύ άλλων θα μειώσει ακόμα περισσότερο το ήδη αρνητικό επιτόκιο αποδοχής καταθέσεών της.

Μετοχές
Οι μετοχές συνεχίζουν να παρουσιάζουν κάποιο ενδιαφέρον στο τρέχον οικονομικό περιβάλλον, αλλά μέσω επιλεκτικής, θεμελιώδους προσέγγισης.
Αναλυτές αναφέρουν, ότι για παράδειγμα έχουν απομείνει υπεραξίες να πραγματοποιηθούν από ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη λιανική αγορά.

Χρυσός
Ο χρυσός ως επενδυτική επιλογή συχνά δέχεται κριτική για το γεγονός ότι δεν προσφέρει καμία απόδοση ή εισόδημα, όμως σε καιρούς αρνητικών επιτοκίων η σταθερή αξία είναι πολυτιμότερη από την εναλλακτική των αρνητικών επιτοκίων καταθέσεων.

Εταιρικά ομόλογα και υψηλές αποδόσεις
Σε έναν κόσμο που δεν οδηγείται σε ύφεση, οι εταιρικές ομολογιακές εκδόσεις αποδίδουν άνω του 9% στις ΗΠΑ και περισσότερο από 6% στην Ευρώπη.
Σε συνδυασμό με τη σχεδόν απίθανη προοπτική αύξησης των επιτοκίων από την ΕΚΤ, αυτό δημιουργεί ευκαιρία επενδύσεων σε εταιρικά ομόλογα στην Ευρώπη, αν και χρειάζεται ιδιαίτερη επιμέλεια στη διακρίβωση της κεφαλαιακής διάρθρωσης των εκδοτών.

Τραπεζικοί τίτλοι
Οι μετοχές τραπεζών και ασφαλιστικών εταιρειών της Ευρώπης εμφανίζονται να προσφέρουν τη μεγαλύτερη δυνατότητα αναβάθμισης της πιστοληπτικής τους αξιολόγησης.
Σε αυτήν την περίπτωση, κέρδη αναμένεται να πραγματοποιηθούν μέσα από την αναδιάρθρωση του τραπεζικού και ασφαλιστικού τομέα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης