Τελευταία Νέα
Διεθνή

Handelsblatt: Η Γερμανική Ένωση Τραπεζών δημιουργεί τη δική της «bad bank» για τη διάσωση τραπεζών

Handelsblatt: Η Γερμανική Ένωση Τραπεζών δημιουργεί τη δική της «bad bank» για τη διάσωση τραπεζών
Η νέα «bad bank», η πρώτη του είδους της στη χώρα, θα έχει αρχικό κεφάλαιο 25 εκατ. ευρώ
Τη δική της εθνική τράπεζα, που θα μπορούσε να βοηθήσει στη διάσωση προβληματικών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, δημιουργεί η Γερμανική Ένωση Τραπεζών, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μεταδίδει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Η νέα «bad bank», η πρώτη του είδους της στη χώρα, θα έχει αρχικό κεφάλαιο 25 εκατ. ευρώ.
Η νέα τράπεζα, που θα ονομάζεται EIS-Einlagensicherungsbank (EIS – Τράπεζα Ασφάλισης Καταθέσεων), θα μπορεί επίσης να αντλεί κεφάλαια από ένα υπάρχον ταμείο διάσωσης που λειτουργεί η Ένωση και στο οποίο τα μέλη του πληρώνουν εθελοντικά.
Η EIS «μπορεί να καταστεί ενεργή εν όψει πιθανών δυσκολιών με τράπεζες για λογαριασμό του ταμείου ασφάλισης καταθέσεων», ανέφερε στη γερμανική εφημερίδα ο Dirk Cupei, επικεφαλής του τμήματος σταθερότητας των χρηματοπιστωτικών αγορών της Ένωσης.
Το ταμείο έχει δημιουργηθεί εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία, προκειμένου να διασφαλίσει τις καταθέσεις πελατών σε περίπτωση χρεοκοπίας τράπεζας.
Η Γερμανική Ένωση Τραπεζών αριθμεί περισσότερες από 200 ιδιωτικές εμπορικές τράπεζες μεταξύ των μελών της, μεταξύ των οποίων η Deutsche Bank και η Commerzbank.
Όπως ανέφερε ο Cupei, δεν θα είναι ευθύνη της νέας τράπεζας να βοηθήσει κάθε προβληματική τράπεζα.
«Σε ορισμένες περιπτώσεις, η έγκαιρη παρέμβαση μπορεί να έχει μεγαλύτερη οικονομική σημασία απ' ό,τι η αφερεγγυότητα», σημείωσε και πρόσθεσε ότι σε άλλες περιπτώσεις, η σταθερότητα των χρηματοπιστωτικών αγορών υπαγορεύει οι τράπεζες να εκκαθαρίζονται ομαλά.
Η νέα «bad bank» θα μπορούσε επίσης τεχνικά να ηρεμήσει τους δανειστές που δεν μπορούν να διασωθούν, με τη βοήθεια του ταμείου ασφάλισης καταθέσεων, ανέφερε ο Dirk Cupei.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης