Τελευταία Νέα
Διεθνή

Faymann (Καγκελάριος Αυστρίας): Ναι σε συνεργασία με Τουρκία αλλά δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό

Faymann (Καγκελάριος Αυστρίας): Ναι σε συνεργασία με Τουρκία αλλά δεν πρέπει να μείνουμε σε αυτό
Στη Σύνοδο Κορυφής υπήρξαν διακηρύξεις προθέσεων απέναεντι στην Τουρκία αλλά όχι σαφείς τοποθετήσεις, υποστηρίζει ο Werner Faymann
Επιφυλακτικός αν και όχι αρνητικός σην προοπτική «από κοινού διοργάνωσης της προστασίας των συνόρων με την Τουρκία» δηλώνει ο Αυστριακός Καγκελάριος και επικεφαλής των Σοσιαλδημοκρατιών της χώρας Werner Faymann.
Όπως είπε, είναι ένα πλεονέκτημα ένας τέτοιος σχεδιασμός αλλά δεν μπορεί κανείς να βασίζεται μόνο σε μια τέτοια λύση.
Γι αυτό, προσέθεσε, ότι πρέπει να συνεχίζονται οι προσπάθειες για να λειτουργούν η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και τα Hotspots,
Αφού αναφέρει ότι οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία θα ολοκληρωθούν στην επόμενη Σύνοδο Κορυφής την ερχόμενη εβδομάδα, ο Αυστριακός καγκελάριος επισήμανε πως στη χθεσινή Σύνοδο, υπήρξαν διακηρύξεις προθέσεων απέναντι στην Τουρκία, όχι όμως ακόμη ουσιαστικές τοποθετήσεις στο θέμα της απελευθέρωσης της βίζας και ανοίγματος κεφαλαίων στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, ούτε και έγιναν παραχωρήσεις απέναντι στην Τουρκία, αλλά συμφωνήθηκε κατά πρώτο λόγο η περαιτέρω διαδικασία.
Όπως δηλώνει, ο ίδιος κατά τη διάρκεια της Συνόδου υποστήριξε πως πρέπει να πάψει η ελεύθερη διέλευση κατά μήκος της Διαδρομής των Βαλκανίων, όπως επίσης ότι δεν επιτρέπεται να υπάρχει ελεύθερη διέλευση και σε άλλες διαδρομές.
Επέμεινε ότι η στάση της Αυστρίας είναι σωστή και ότι το όριο που έθεσε τον Ιανουάριο στις ημερήσιες εισόδους προσφύγων στην χώρα οδήγησε σε μία επιτάχυνση της συζήτησης του προσφυγικού εντός της ΕΕ.
Σύμφωνα με τον καγκελάριο, η Αυστρία δεν είναι μία χώρα που αποποιείται τις ευθύνες της, αλλά αποτελεί πρότυπο στην ΕΕ και ασχολήθηκε εγκαίρως με τη θεματική του προσφυγικού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης