Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ηγέτες τεχνολογικών κολοσσών συνασπίζονται για να εμποδίσουν να πάρει το χρίσμα ο Trump

Οι ηγέτες τεχνολογικών κολοσσών συνασπίζονται για να εμποδίσουν να πάρει το χρίσμα ο Trump
Οι επικεφαλής των Apple, Google και Tesla βρέθηκαν σε κλειστή εκδήλωση με βασικό θέμα το «μπλοκάρισμα» του Donald Trump
Οι επικεφαλής της Apple, Tim Cook, της Google, Larry Page, της Tesla, Elon Musk, και ο ιδρυτής του Napster, Sean Parker, βρέθηκαν όλοι σε μία κλειστή εκδήλωση όπου το «βασικό θέμα» ήταν να εμποδιστεί ο Donald Trump να λάβει το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος για να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2016.
Η εκδήλωση, όπως σημειώνει το Business Insider, ήταν το ετήσιο Παγκόσμιο Φόρουμ του Ινστιτούτου Αμερικανικών Επιχειρήσεων, ένα συνέδριο που πραγματοποιείται σε ένα ιδιωτικό νησί έξω από τις ακτές της πολιτείας της Τζόρτζια.
Επιπλέον αυτών των τεχνολογικών ηγετών, στην εκδήλωση βρέθηκαν φέτος και σημαντικά στελέχη του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, όπως γερουσιαστές, πρώην σύμβουλοι προέδρων, αλλά και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Paul Ryan.
Το Φόρουμ πραγματοποιείται μακριά από τα βλέμματα και τους φωτογραφικούς φακούς του Τύπου, οπότε δεν είναι σαφές σε ποιον βαθμό συζητήθηκε το θέμα του Trump, η υποψηφιότητα του οποίου έχει προκαλέσει διχασμό στο κόμμα, έχοντας απομακρύνει από αυτό αρκετούς από τους υποστηρικτές του.
Το ρεπορτάζ καταγράφει ότι ο Cook είχε επίσης διαβουλεύσεις με τον Ρεπουμπλικάνο γερουσιαστή Tom Cotton σχετικά με τη διαμάχη της Apple με το FBI για την κρυπτογράφηση στα δεδομένα που περιέχονται στα κινητά τηλέφωνα της εταιρείας, με τον δεύτερο να επιτίθεται στον επικεφαλής του τεχνολογικού κολοσσού, στηρίζοντας το FBI, σε σημείο που πολλοί από τους παρευρισκόμενους φέρεται να ήρθαν σε δύσκολη θέση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης