Τελευταία Νέα
Διεθνή

Eurojust (δικαστικές αρχές ΕΕ): Η Τουρκία δεν έχει ούτε τη διάθεση ούτε τις υποδομές να περιορίσει τις προσφυγικές ροές

Eurojust (δικαστικές αρχές ΕΕ): Η Τουρκία δεν έχει ούτε τη διάθεση ούτε τις υποδομές να περιορίσει τις προσφυγικές ροές
Σχεδόν αδύνατη η εφαρμογή της οποιαδήποτε συμφωνίας με την Τουρκία εκτιμά το συντονιστικό των δικαστικών αρχών της ΕΕ σε έκθεση που δημοσιεύει η Politico 
Οποιαδήποτε συμφωνία ανάμεσα σε ΕΕ και Τουρκία για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών θα είναι σχεδόν αδύνατο να εφαρμοστεί, σύμφωνα με εσωτερική έκθεση της Eurojust, της υπηρεσίας δικαστικής συνεργασίας της ΕΕ.
Η έκθεση, η οποία εκπονήθηκε τον περασμένο μήνα και δημοσιεύεται τώρα από το Politico, υποστηρίζει ότι η Τουρκία δεν έχει την πολιτική θέληση ούτε την υποδομή να συμβάλλει σε αυτήν την κατεύθυνση.
Η έκθεση υποστηρίζει ότι «σε αντίθεση με την ΕΕ, ο τουρκικός λαός και η τουρκική κυβέρνηση βλέπουν θετικά την ιδέα να εγκαταλείψουν οι μετανάστες την Τουρκία», υποστηρίζοντας για παράδειγμα τους διακινητές που πείθουν τους μετανάστες να φύγουν από το τουρκικό έδαφος.
«Η Τουρκία δεν διαθέτει ειδικές δυνάμεις για τα σύνορα ή για τους μετανάστες, δεν διαθέτει επαρκή νομοθεσία όσον αφορά τις θεωρήσεις εισόδου, ούτε ανεξάρτητη δικαιοσύνη», επισημαίνει η έκθεση.
Ασκεί δε, κριτική στην τουρκική κυβέρνηση, επειδή δεν ακολουθεί μια ορθή διαδικασία απέλασης μεταναστών, καθώς αυτοί «απελευθερώνονται μετά από μερικές μέρες» και απλά τους ζητείται να εγκαταλείψουν τη χώρα.
Υπενθυμίζεται πως η Eurojust αποτελεί οργανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο οποίος έχει ως σκοπό τον συντονισμό των δικαστικών αρχών των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση περιπτώσεων σοβαρών μορφών διασυνοριακού και οργανωμένου εγκλήματος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης