Τελευταία Νέα
Διεθνή

Scotland Yard: Μεγάλος ο κίνδυνος για τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βρετανία από το ISIS

Scotland Yard: Μεγάλος ο κίνδυνος για τρομοκρατικές επιθέσεις στη Βρετανία από το ISIS
Η βρετανική αντικατασκοπεία εκτιμά ότι το ISIS έχει διευρύνει τους στόχους του και αναζητά «οπαδούς» στη βόρεια Ευρώπη 
Η Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη με αυξανόμενο κίνδυνο τρομοκρατικής επίθεση καθώς το «Ισλαμιστικό Κράτος» (ISIS) στρέφει το στόχαστρό του προς τις πιο χαρακτηριστικές χώρες δυτικού τρόπου ζωής, εκτιμά ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της χώρας.
Ο Mark Rowley, όπως αναφέρει το skynews, δήλωσε ότι οι πρόσφατρες τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, η βομβιστική επίθεση στο ρωσικό επιβατηγό αεροσκάφος στην Αίγυπτο αλλά και η απόπειρα να καταρριφθεί ένα άλλο αεροσκάφος στη Σομαλία, δείχνει ότι έχει διευρυνθεί το εύρος των στόχων των τρομοκρατών.
Σύμφωνα με τον Βρετανό αξιωματικό, φαίνεται ότι ISIS προσπαθεί να βρει υποστηρικτές μεταξύ, κυρίως, Ευρωπαίων που έχουν περάσει από εκπαίδευση με τις δυνάμεις του στη Συρία και έχουν επιστρέψει στη βόρεια Ευρώπη.
Χαρακτηριστικό είναι ότι η Scotland Yard μόνο τον τελευταία χρόνο βρίσκεται σε στενή επαφή με 20 οικογένειες που αφορούν σε 50 νεαρούς για τους οποίους υπάρχει φόβος ότι έχουν επαφές με το ISIS ενώ, όπως γνωστοποίησε από τις συλλήψεις που έκανε το ίδιο χρονικό διάστημα για λόγους τρομοκρατίας το 77% είναι Βρετανοί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης