Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde: Δύο μήνες νωρίτερα τερμάτισε σήμερα Δευτέρα 7/3 η Κύπρος το πρόγραμμα δανεισμού της από το ΔΝΤ

Lagarde: Δύο μήνες νωρίτερα τερμάτισε σήμερα Δευτέρα 7/3 η Κύπρος το πρόγραμμα δανεισμού της από το ΔΝΤ
Απαραίτητες η περαιτέρω βελτίωση των θεμελιωδών μεγεθών και η διατήρηση των προσπαθειών ενίσχυσης της ευελιξίας της κυπριακής οικονομίας
Στον πρόωρο τερματισμό του προγράμματος δανεισμού της από το ΔΝΤ κατά δύο μήνες νωρίτερα από τη λήξη του (14 Μαΐου 2016), προχώρησε σήμερα Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016 η Κύπρος, σύμφωνα με δηλώσεις της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Christine Lagarde, η οποία επικαλέστηκε σχετική επίστολή του κυπριακού ΥΠΟΙΚ.
Σύμφωνα με τη Lagarde, η Κύπρος «πραγματοποίησε τεράστια άλματα κατά τη διάρκεια του προγράμματος», ενώ κάλεσε την κυπριακή κυβέρνηση να συνεχίζει να πιέζει για την προώθηση μεταρρυθμίσεων.
«Η περαιτέρω βελτίωση των θεμελιωδών μεγεθών και η διατήρηση των προσπαθειών ενίσχυσης της ευελιξίας και προσαρμοστικότητας της κυπριακής οικονομίας, είναι απαραίτητα για να διασφαλιστεί ότι ο απόηχος της χρηματο-οικονομικής κρίσης θα παραμείνει οριστικά στο παρελθόν», προσέθεσε η Lagarde.
Η ίδια συνεχάρη το λαό και την κυβέρνηση της Κύπρου για τα επιτεύγματά τους κατά τη διάρκεια του προγράμματος προσαρμογής, «το οποίο πέτυχε μια εντυπωσιακή ανάκαμψη της οικονομίας στη διάρκεια των τελευταίων τριών ετών... η δημοσιονομική θέση έχει αποκατασταθεί και βρίσκεται σε βιώσιμο δρόμο, ενώ το δημόσιο χρέος βρίσκεται τώρα σε πτωτική πορεία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης