Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κασουλίδης (ΥΠΕΞ Κύπρου): Καταμερισμός των βαρών η ορθότερη αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης

Κασουλίδης (ΥΠΕΞ Κύπρου): Καταμερισμός των βαρών η ορθότερη αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης
Να εφαρμόζονται οι αποφάσεις της ΕΕ και το κάθε κράτος να κάνει αυτό που αναλογεί, τόνισε ο Ιωάννης Κασουλίδης
Η ορθότερη αντιμετώπιση του προσφυγικού είναι ο καταμερισμός των βαρών, υπογράμμισε από τη Λευκωσία ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης ο οποίος συναντήθηκε με τον Βόσνιο ομόλογό του Igor Crnadak.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Κασουλίδης σημείωσε ότι πρέπει να τύχουν εφαρμογής οι αποφάσεις των ευρωπαϊκών θεσμών και ότι το κάθε κράτος μέλος πρέπει να κάνει αυτό που του αναλογεί.
Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών, αναφερόμενος στους χειρισμούς της Τουρκίας απέναντι στην προσφυγική κρίση, είπε ότι όσοι οικονομικοί μετανάστες δεν δικαιούνται διεθνή προστασία πρέπει να πάνε πίσω στη χώρα, λέγοντας ότι 50% των οικονομικών μεταναστών δεν προέρχονται από την Συρία.
Ο Βόσνιος υπουργός, από την πλευρά του, ανέφερε ότι επιβάλλεται να υπάρξει κοινή αντιμετώπιση του προσφυγικού και ότι η ΕΕ πρέπει να είναι ενωμένη στην προσέγγισή της.
Για το θέμα της λεγόμενης διαδρομής των Δυτικών Βαλκανίων ο Igor Crnadak είπε ότι η χώρα του παρακολουθεί στενά την κατάσταση και δεν απέκλεισε να προχωρήσει και η Κυβέρνηση σε κλείσιμο συνόρων, αν και, διευκρίνισε, κάτι τέτοιο δεν συζητήθηκε μέχρι στιγμής.
Στη συνάντηση υπεγράφη συμφωνία διμερούς συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης