Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Τη ζωή τους έχασαν 25 άνθρωποι όταν βυθίστηκε βάρκα που τους μετέφερε στα ανοιχτά του Ντιντίμ της Τουρκίας

BBC: Τη ζωή τους έχασαν 25 άνθρωποι όταν βυθίστηκε βάρκα που τους μετέφερε στα ανοιχτά του Ντιντίμ της Τουρκίας
Διασώθηκαν άλλοι 15 άνθρωποι – Η Ελλάδα έχει διασώσει συνολικά 368 άτομα 
Μία βάρκα που μετέφερε μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα βυθίστηκε με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους 25 άνθρωποι, αναφέρει το BBC, επικαλούμενο τούρκικες πηγές.
Άλλοι 15 άνθρωποι διασώθηκαν όταν το σκάφος ανατράπηκε κοντά στο τούρκικο θέρετρο Ντιντίμ (Didim).
Μία τούρκικη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη μετά το τελευταίο ναυάγιο, το οποίο κόστισε τη ζωή και σε τρία παιδιά.
Ο Διεθνής Οργανισμός για τη Μετανάστευση υποστηρίζει ότι τουλάχιστον 321 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους από τη 1 Ιανουαρίου ως τις 3 Μαρτίου 2016.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Οργανισμού περίπου 2.000 μετανάστες ταξιδεύουν κάθε μέρα από την Τουρκία στην Ελλάδα ελπίζοντας να φτάσουν στην Κεντρική Ευρώπη.
Αλλά μερικές ευρωπαϊκές χώρες έχουν κάνει πολύ αυστηρούς τους ελέγχους στα σύνορα, ενώ τα Σκόπια μείωσαν δραστικά τον αριθμό των ατόμων που επιτρέπουν να περάσουν.
Την Κυριακή 6 Μαρτίου μάλιστα, τα Σκόπια δεν άφηναν κανέναν από το Ιράκ και τη Συρία να περάσει στις ουδέτερες ζώνες.
Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι η συσσώρευση των μεταναστών στην Ελλάδα κάνει πιο επείγουσα την ανάγκη μετεγκατάστασής τους.
Η Merkel ζήτησε από την Ελλάδα να επιταχύνει την κατασκευή υποδομών για τη φιλοξενία των προσφύγων, ενώ ο Αυστριακός Καγκελάριος Faymann υποστήριξε ότι η Γερμανία θα πρέπει να ξεκαθαρίσει πόσους μετανάστες είναι διατεθειμένη να υποδεχτεί.
Η ελληνική ακτοφυλακή έχει διασώσει 368 άτομα που ταξίδευαν με κακής ποιότητας βάρκες από την Τουρκία στη Λέσβο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης