Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Τέλος εποχής για την αντικυβερνητική Zaman - Η νέα Zaman εξυμνεί τον σουλτάνο Erdogan και τα έργα του

Τουρκία: Τέλος εποχής για την αντικυβερνητική  Zaman - Η νέα Zaman εξυμνεί τον σουλτάνο Erdogan και τα έργα του
Οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο οτι το φύλλο της Κυριακής (6/3) δεν έγινε από το προσωπικό της Zaman
Αλλαγή σελίδας για την τουρκική εφημερίδα Zaman η οποία μετά τον πραξικοπηματικό έλεγχό της από την κυβέρνηση του Τούρκου προέδρου Tayyip Erdogan έγινε σε μία μόλις ημέρα «κυβερνητική».
Τα πύρινα πρωτοσέλιδά της κατά της επεκτατικής στάσης του τούρκου προέδρου και της αντιδημοκρατική κυβέρνηση του έγιναν λάβροι υπέρ του σπουδαίου έργου της.
Σήμερα, (6/3) στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας κυριαρχεί ένα άρθρο για το φιλόδοξο σχέδιο της κυβέρνησης να κατασκευάσει μια ακόμη γέφυρα πάνω από το Βόσπορο κόστους τριών δισ. δολαρίων που θα συνδέσει την ασιατική και την ευρωπαϊκή όχθη της Κωνσταντινούπολης. Επιπλέον, ακολουθώντας πιστά την κυβερνητική γραμμή, η Zaman δημοσιεύει στην πρώτη σελίδα της φωτογραφίες από κηδείες «μαρτύρων» στρατιωτών οι οποίοι σκοτώθηκαν σε συγκρούσεις με Κούρδους αντάρτες στη νοτιοανατολική Τουρκία.
Πιο δίπλα είναι η φωτογραφία του Tayyip Erdogan που κρατά το χέρι μιας ηλικιωμένης γυναίκας και ανακοινώνει ότι ο αρχηγός του τουρκικού κράτους θα δεχθεί γυναίκες με την ευκαιρία της Ημέρας της Γυναίκας την ερχόμενη εβδομάδα.
Κι όλα αυτά όταν μόλις χθες (5/3) η εφημερίδα κυκλοφόρησε με τίτλο «Ημέρα Ντροπής για την ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία», το τελευταίο ελεύθερο φύλλο της λίγο πριν τεθεί υπό την κηδεμονία των αρχών, που πούλησε 650.000 αντίτυπα.
Οι δημοσιογράφοι της εφημερίδας πάντως δήλωσαν σήμερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι «το Ίντερνετ έχει κοπεί, δεν μπορούμε πια να χρησιμοποιήσουμε το σύστημά μας», υπογραμμίζοντας ότι «το φύλλο της Κυριακής δεν έγινε από το προσωπικό της Zaman».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης