Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στρατιωτική δύναμη στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα προωθεί η Βουλγαρία για να αποτρέψει την είσοδο προσφύγων

Στρατιωτική δύναμη στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα προωθεί η Βουλγαρία για να αποτρέψει την είσοδο προσφύγων
Θα μεταφερθούν περισσότεροι από 400 άνδρες στα σύνορα, από το στρατό, την αστυνομία και τη χωροφυλακή, όπου θα παραμείνουν μόνιμα
Στρατιωτική δύναμη στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα θα αναπτύξει η Βουλγαρία, για να προλάβει ενδεχόμενη αύξηση της μεταναστευτικής πίεσης, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας Boyko Borisov.
Όπως υπογράμμισε ο βούλγαρος πρωθυπουργός στο τέλος κοινής άσκησης των δυνάμεων ασφαλείας με τη συμμετοχή θωρακισμένων οχημάτων και ελικοπτέρων, μπροστά στα ελληνικά σύνορα, «θα μεταφερθούν περισσότεροι από 400 άνδρες στα σύνορα, από το στρατό, την αστυνομία και τη χωροφυλακή, όπου θα παραμείνουν μόνιμα».
«Περίπου 500 επιπλέον άνδρες μπορούν να κινητοποιηθούν μέσα σε μερικές ώρες στα σύνορα, σε περίπτωση ανάγκης», πρόσθεσε.
Τα μέτρα αποφασίσθηκαν για να προληφθεί η εμφάνιση νέων μεταναστευτικών δρομολογίων με αφετηρία την Ελλάδα όπου βρίσκονται αποκλεισμένοι περισσότεροι από 30.000 μετανάστες λόγω των ποσοστώσεων που επιβλήθηκαν από τις χώρες των Βαλκανίων και την Αυστρία που δεν αφήνουν πλέον να περνούν καθημερινά παρά λίγοι αιτούντες άσυλο.
Οι αφίξεις μεταναστών στη Βουλγαρία από την Ελλάδα είναι προς το παρόν σπάνιες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης