Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συρρίκνωση επενδυτικών δραστηριοτήτων σκέφτεται η UBS

tags :
Συρρίκνωση επενδυτικών δραστηριοτήτων σκέφτεται η UBS
Να συρρικνώσει τη μονάδα της επενδυτικής τραπεζικής και να απολύσει ανώτερα στελέχη της, αναμένεται από την UBS, ώστε να επανακτήσει την εμπιστοσύνη των πελατών και να αποφύγει την πιστοληπτική υποβάθμιση, μετά το μεγάλο πλήγμα που δέχτηκε από την αποκάλυψη ζημιάς ύψους 2 δισ. δολαρίων από μη εξουσιοδοτημένες συναλλαγές στελέχους της στο Λονδίνο.
Αργά χθες, ο οίκος Moody's ανακοίνωσε ότι έθεσε υπό επανεξέταση για πιθανή υποβάθμιση την πιστοληπτική αξιολόγηση του μακροχρόνιου χρέους και των καταθέσεων της UBS. «Οι ζημιές θέτουν ερώτημα για την ικανότητα του ομίλου να ολοκληρώσει επιτυχώς την ανασύσταση της λειτουργίας της μονάδας επενδυτικής τραπεζικής του», δήλωσε ο οίκος.
Η ζημιά που υπέστη η UBS από στέλεχος της στο Λονδίνο ουσιαστικά ακύρωσε το όφελος που θα είχε τον πρώτο χρόνο από την εφαρμογή του σχεδίου που ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα για τη μείωση του κόστους λειτουργίας της, το οποίο προβλέπει και την απώλεια 3.500 θέσεων εργασίας. Με βάση το σχέδιο αυτό, η UBS επεδίωκε να επιτύχει μία εξοικονόμηση 2,3 δισ. δολαρίων σε ετήσια βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης