Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tusk: Περιμένουμε περισσότερα από την Τουρκία - Να δέχεται πίσω τους παράτυπους μετανάστες

Tusk: Περιμένουμε περισσότερα από την Τουρκία - Να δέχεται πίσω τους παράτυπους μετανάστες
Το κλείσιμο συνόρων δεν είναι σωστό - Το προσφυγικό δεν μπορεί ν' απασχολεί μόνο τις Ελλάδα και Τουρκία τονίζει ο Ahmet Davutoglu
Περισσότερα περιμένει από τις τουρκικές αρχές ως προς τον περιορισμό και τον έλεγχο των αυξημένων προσφυγικών - μεταναστευτικών ροών η ΕΕ επεσήμανε, μετά το πέρας της συνάντησής του με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ahmet Davutoglu ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Donald Tusk.
Άφησε, δε, να εννοηθεί ότι αναμένεται από την Τουρκία να δεχτεί τους παράτυπους μετανάστες που φθάνουν, δια μέσου του εδάφους της, στην Ελλάδα και θα πρέπει να επαναπροωθούνται.
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκτιμά την καλή και εντεινόμενη συνεργασία μας με την Τουρκία για να αναχαιτιστεί η παράνομη μετανάστευση, καλωσορίζουμε τις ενισχυμένες προσπάθειες», δήλωσε ο Tusk στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου.
Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι η ροή προσφύγων στην ΕΕ «παραμένει πολύ υψηλή», πρόσθεσε ο Tusk.
«Δεν είναι σωστό να κλείσουν όλα τα σύνορα και να δρουν σαν το ζήτημα απασχολεί μόνο την Ελλάδα και την Τουρκία» δήλωσε ο Davutoglu, εκφράζοντας τη δέσμευσή του να συνεργαστεί με την ΕΕ για την επίλυση της κρίσης.
Οι κ.κ. Τusk και Davutoglu συναντήθηκαν ενόψει της Συνόδου Κορυφής μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας στις 7 Μαρτίου, όπου θα συζητήσουν τις κοινές προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν τη χειρότερη προσφυγική κρίση παγκοσμίως από το τέλος του Β' Παγκόσμιου Πολέμου.
Είχε προηγηθεί η συνάντηση του Donald Tusk με τον Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα το πρωί της Πέμπτης 3 Μαρτίου 2016.
Η Τουρκία και η ΕΕ συμφώνησαν σε ένα σχέδιο δράσης στη Σύνοδο Κορυφής της 29ης Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες, αλλά παρά τις βαριές καιρικές συνθήκες του χειμώνα, δεκάδες χιλιάδες παράτυπων μεταναστών ακολούθησαν τα θανατηφόρα δρομολόγια από την Τουρκία στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες.
Η συνεχόμενη εισροή προσφύγων δημιουργεί μία νέα ανθρωπιστική κρίση στα ελληνικά σύνορα με την ΠΓΔΜ, καθώς οι βαλκανικές χώρες έχουν σχεδόν κλείσει τα σύνορά τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης