Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hollande: Ένα Brexit θα είχε επιπτώσεις σε πολλά επίπεδα και στο μεταναστευτικό

tags :
Hollande: Ένα Brexit θα είχε επιπτώσεις σε πολλά επίπεδα και στο μεταναστευτικό
Δεν θα έρθει η καταστροφή αλλά κάθε επιλογή έχει τις επιπτώσεις της τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος
Μια έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα είχε πολλαπλές επιπτώσεις σε διάφορα επίπεδα, και κυρίως στο θέμα των μεταναστών που εγκλωβίζονται στο γαλλικό λιμάνι του Καλαί στην προσπάθειά τους να περάσουν στο βρετανικό έδαφος, προειδοποίησε ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande μιλώντας σε γαλλοβρετανική Σύνοδο στην Αμιέν της βόρειας Γαλλίας.
«Δεν πρέπει να προκαλούμε φόβο, αλλά να λέμε την αλήθεια: θα υπάρξουν επιπτώσεις εάν η Βρετανία αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση (…) περιλαμβανομένου του ζητήματος των μεταναστών» υπογράμμισε, όπως σημειώνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Hollande μιλώντας δίπλα από τον Βρετανό πρωθυπουργό David Cameron.
«Αυτό δεν θα θέσει εν αμφιβόλω τις ιστορικές φιλικές σχέσεις μεταξύ της Βρετανίας και της Γαλλίας όμως θα έχει επιπτώσεις, μεταξύ αυτών και στον τρόπο διαχείρισης των καταστάσεων αναφορικά με τις μεταναστεύσεις» επέμεινε ο Γάλλος πρόεδρος αναφερόμενος στους χιλιάδες ανθρώπους που έχουν κατακλύσει το Καλαί, στη βόρεια Γαλλία.
Ο Hollande, γενικότερα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ένα Brexit θα είχε αντίκτυπο «σε πολλούς τομείς» μεταξύ αυτών την ευρωπαϊκή «ενιαία αγορά», «τα χρηματοπιστωτικά κέντρα», «την οικονομική ανάπτυξη μεταξύ (των) δύο χωρών».
«Αυτό δεν σημαίνει ότι όλα θα καταρρεύσουν» διευκρίνισε απορρίπτοντας την, όπως είπε, «καταστροφολογική θέωρηση», όμως «δεν υπάρχει επιλογή από την οποία να μην απορρέουν επιπτώσεις» σημείωσε σχετικά με το δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου για την παραμονή της Βρετανίας στην ΕΕ.
Το ζήτημα των μεταναστών στο Καλαί έχει βρεθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με αφορμή όλη τη συζήτηση για το Brexit.
Χαρακτηριστικό είναι ότι ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Emmanuel Macron σε σύντομες δηλώσεις του στην εφημερίδα Financial Times προειδοποίησε ότι η Γαλλία θα μπορούσε, μεταξύ άλλων, να σταματήσει να παρέχει φιλοξενία στους μετανάστες στο Καλαί στην περίπτωση ενός Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης