Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kurz (ΥΠΕΞ Αυστρίας): Η Ελλάδα να σταματήσει την πορεία των προσφύγων προς το Βορρά – Να τους φροντίσει στα hot spots

Kurz (ΥΠΕΞ Αυστρίας): Η Ελλάδα να σταματήσει την πορεία των προσφύγων προς το Βορρά – Να τους φροντίσει στα hot spots
Δεν είναι δυνατόν αυτοί που καταφέρνουν να φτάσουν στην Ελλάδα να έχουν την άδεια να συνεχίζουν το δρόμο τους είπε ο ΥΠΕΞ της Αυστρίας
Την θέση ότι η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει την πορεία των προσφύγων προς τη βόρεια Ευρώπη διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Sebastian Kurz.
Σε συνέντευξη του στη γερμανική εφημερίδα Suddeutsche Zeitung, ο Kurz υποστηρίζει πως «οφείλουμε να βάλουμε τέλος στην πολιτική της Ελλάδας που συνίσταται στην ελεύθερη διέλευση των προσφύγων προς το Βορρά».
«Δεν είναι δυνατόν αυτοί που καταφέρνουν να φτάσουν στην Ελλάδα, να έχουν την άδεια να συνεχίζουν το δρόμο τους.
Προσπαθούμε ώστε η Ελλάδα να κατασκευάσει hotspots με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ώστε να υπάρξει φροντίδα για τους ανθρώπους επί τόπου.
Ασκούμε πιέσεις διότι δεν γίνεται τίποτε» υποστήριξε ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας.
Όπως είπε, «με τα hot spots που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρουμε βοήθεια προς εκείνους που έχουν ανάγκη να προστατευθούν, αλλά δεν τους επιτρέπουμε να συνεχίσουν τον δρόμο τους».
Παράλληλα ο Kurz χαρακτήρισε «μεγάλο σφάλμα» την απόφαση για το άνοιγμα τον ευρωπαϊκών συνόρων που έλαβαν από κοινού Αυστρία και Γερμανία τον Σεπτέμβριο του 2015, τονίζοντας ότι αυτή η απόφαση πρέπει να διορθωθεί πολύ γρήγορα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης