Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Τη συγχώνευση των εφημερίδων La Repubblica και La Stampa εξετάζουν οι ιδιοκτήτες τους

Ιταλία: Τη συγχώνευση των εφημερίδων La Repubblica και La Stampa εξετάζουν οι ιδιοκτήτες τους
Πιθανή η ανακοίνωση «μνημονίου κατανόησης» αυτή την εβδομάδα από τις Fiat Chrysler και CIR Holding
Τη συγχώνευση των εκδοτικών τους ομάδων, που θα μπορούσε να οδηγήσει στη συγχώνευση των δύο μεγαλύτερων ημερήσιων εφημερίδων της Ιταλίας, La Repubblica και La Stampa, συζητούν οι Fiat Chrysler και CIR Holding, σύμφωνα με δημοσίευμα των «Financial Times».
Όπως σημειώνεται, οι Fiat Chrysler και CIR Holding ενδεχομένως να ανακοινώσουν ένα «μνημόνιο κατανόησης» το νωρίτερο αυτή την εβδομάδα, κάτι που ξεδιπλώσει τα σχέδιά τους, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει το θέμα και επικαλείται η βρετανική εφημερίδα.
Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι ακόμη μένουν πολλές λεπτομέρειες να αποσαφηνιστούν.
Μια συμφωνία συγχώνευσης των La Repubblica και La Stampa θα ήταν η πρώτη μεγάλη σημαντική κίνηση ενοποίησης στην κατακερματισμένη αγορά έντυπου Τύπου στην Ιταλία, μετά την έλευση της ψηφιοποίησης.
Παράλληλα, υπογραμμίζει την αυξανόμενη δύναμη μιας νέας γενιάς στελεχών στα μέσα ενημέρωσης στην Ιταλία, αφού ο Rodolfo de Benedetti, πρόεδρος του CIR και γιος του Carlo de Benedetti, του βετεράνου εκδότη, θα έχει μεσολαβήσει για μια συμφωνία με τον John Elkann της οικογένειας Agneli, που για δεκαετίες ήλεγχε τη Fiat.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης