Τελευταία Νέα
Διεθνή

Die Welt: Η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια – Με ανθρωπιστική και πολιτική κρίση απειλείται η ταλαιπωρημένη χώρα του Αλέξη Τσίπρα

Die Welt: Η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια – Με ανθρωπιστική και πολιτική κρίση απειλείται η ταλαιπωρημένη χώρα του Αλέξη Τσίπρα
Η Ελλάδα, η επόμενη περίπτωση έκτακτης ανάγκης της Ε.Ε. για το προσφυγικό
Η Ελλάδα χρειάζεται βοήθεια επισημαίνει σε δημοσίευμά της η γερμανική εφημερίδα «Die Welt», επισημαίνοντας ότι απειλείται με ανθρωπιστική και πολιτική κρίση.
Μάλιστα, σημειώνει ότι όποιος θέλει να εκμεταλλευτεί την Ελλάδα ως ευρωπαϊκό κέντρο κράτησης προσφύγων για να έχει την ησυχία του, θα αντιληφθεί ότι δεν θα τη βρει.
Ειδικότερα, η γερμανική εφημερίδα σημειώνει, σύμφωνα με δημοσίευμα της Deutsche Welle, ότι «η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της ερχόμενης Δευτέρας θα μπορούσε να εξελιχθεί σε μια Σύνοδο για την Ελλάδα», διότι η χώρα είναι η επόμενη περίπτωση έκτακτης ανάγκης της Ε.Ε. στο προσφυγικό.
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες έχει διαμηνύσει ότι ο αριθμός των προσφύγων που καταφθάνουν με πλοιάρια αυξάνεται συνεχώς.
Η ταλαιπωρημένη χώρα του Αλέξη Τσίπρα απειλείται επιπρόσθετα από ανθρωπιστική και πολιτική κρίση, σημειώνεται και προστίθεται ότι «το σκεπτικό ότι ένα ενδεχόμενο ελληνικό χάος μπορεί να φανεί χρήσιμο για να τρομάξει άλλους πρόσφυγες δεν είναι μόνον κατακριτέο από ηθική σκοπιά αλλά και κοντόφθαλμο.
»Όποιος γλίτωσε από τον εμφύλιο στη Μέση Ανατολή δεν τρομάζει από τέτοιες εικόνες, ενώ όποιος θέλει να εκμεταλλευτεί την Ελλάδα ως ευρωπαϊκό κέντρο κράτησης για να έχει την ησυχία του, θα αντιληφθεί ότι δεν θα την βρει. Η Αθήνα χρειάζεται βοήθεια», καταλήγει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης