Τελευταία Νέα
Διεθνή

Breedlove (ΝΑΤΟ): Ρωσία και Συρία προκαλούν και αξιοποιούν τις προσφυγικές ροές

tags :
Breedlove (ΝΑΤΟ): Ρωσία και Συρία προκαλούν και αξιοποιούν τις προσφυγικές ροές
Με τις αεροπορικές τους επιδρομές επιδιώκουν να διώξουν περισσότερους Σύρους αμάχους , υποστηρίζει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη
Επίθεση κατά της Ρωσίας και της Συρίας για το ρόλο τους στο προσφυγικό εξαπέλυσε το ΝΑΤΟ, δια του διοικητή του στην Ευρώπη, υποστηρίζοντας ότι εκμεταλλεύονται την κατάσταση.
Συγκεκριμένα, ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, πτέραρχος Philip Breedlove υποστήριξε ότι η Ρωσία και το καθεστώς Assad χρησιμοποιούν «εσκεμμένα την μετανάστευση ως όπλο για να προσπαθήσουν να κατακλύσουν τις ευρωπαϊκές δομές και να κατακερματίσουν την αποφασιστικότητα των Ευρωπαίων» μιλώντας στην επιτροπή Ενόπλων Δυνάμεων της αμερικανικής Γερουσίας.
Ο Αμερικανός πτέραρχος συνέχισε λέγοντας ότι η συριακή αεροπορία έχει ρίξει βαρέλια με εκρηκτικές ύλες από ελικόπτερα σε κατοικημένες περιοχές και η Μόσχα έχει χρησιμοποιήσει μη κατευθυνόμενες βόμβες επίσης, προκειμένου να υποχρεώσουν τους αμάχους να πάρουν την απόφαση να εγκαταλείψουν τη Συρία.
«Δεν μπορώ να διακρίνω κάποιον άλλο λόγο να χρησιμοποιούν αυτές τις μεθόδους εκτός από το να θέσουν σε κίνηση τις ροές των προσφύγων και να διασφαλίσουν ότι εκείνοι θα γίνουν το πρόβλημα κάποιου άλλου» επέμεινε ο Αμερικανός αξιωματικός.
Ο πτέραρχος Breedlove, αναφερόμενος ειδικότερα στη Ρωσία, εξέφρασε την άποψη ότι θέτει μία «μακροπρόθεσμη υπαρξιακή απειλή για τις ΗΠΑ» για τους «Ευρωπαίους συμμάχους κι εταίρους της».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης