Τελευταία Νέα
Διεθνή

Draghi: Με φόντο τον ασθενή πληθωρισμό στην ευρωζώνη οι νέες αποφάσεις νομισματικής πολιτικής σε λίγες ημέρες

tags :
Draghi: Με φόντο τον ασθενή πληθωρισμό στην ευρωζώνη οι νέες αποφάσεις νομισματικής πολιτικής σε λίγες ημέρες
Ο Draghi επανέλαβε, ότι «δεν υπάρχουν όρια στο πόσο μακριά είμαστε διατεθειμένοι να αναπτύξουμε τα εργαλεία μας στο πλαίσιο της εντολής μας»
Η επανεξέταση της αποτελεσματικότητος της νομισματικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης (ΕΚΤ) στην επερχόμενη συνάντηση του Συμβουλίου Διακυβέρνησης της κεντρικής τραπέζης του ευρώ στις 10 Μαρτίου 2016 θα λάβει χώρα σε ένα ιδιαίτερα επιβαρυμένο διεθνές οικονομικό περιβάλλον με αυξημένους κινδύνους επιδείνωσης για την ευρωζώνη.
Αυτό επισημαίνει σε επιστολική απάντησή του προς ευρωβουλευτή ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Mario Draghi, ο οποίος αναγνωρίζει την πραγματικότητα: Η δυναμική του πληθωρισμού στην ευρωζώνη είναι ασθενέστερη της αναμενόμενης και αυτό είναι πρόβλημα.
Υπενθυμίζεται, ότι η πρόκληση πληθωρισμού μέχρι 2% και η διατήρησή του σε αυτό το επίπεδο μεσοπρόθεσμα αποτελεί τον καταστατικό στόχο της ΕΚΤ, δηλαδή τον λόγο ύπαρξής της.
Σύμφωνα με τον Draghi, υπάρχουν ικανά στοιχεία ότι η νομισματική πολιτική που έχει υιοθετηθεί από τον Ιούνιο 2014 «λειτουργεί όπως σχεδιάστηκε».
Παρά ταύτα, τις απαιτήσεις της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας περιπλέκουν οι δυσμενείς προοπτικές των αναδυόμενων οικονομιών, η υψηλή μεταβλητότητα στις χρηματο-οικονομικές και εμπορευματικές αγορές και οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι.
Ο επικεφαλής της ΕΚΤ επαναλαμβάνει ότι «δεν υπάρχουν όρια στο πόσο μακριά είμαστε διατεθειμένοι να αναπτύξουμε τα εργαλεία μας στο πλαίσιο της εντολής μας», μια προειδοποίηση που του αρέσει να επαναλαμβάνει δημοσίως, κυρίως προς την επενδυτική κοινότητα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης