Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνοδος στις αγορές της Ασίας με οδηγό τα μέτρα της Κίνας για τόνωση της ανάπτυξης - Στο +1,7% ο Shanghai Composite

tags :
Άνοδος στις αγορές της Ασίας με οδηγό τα μέτρα της Κίνας για τόνωση της ανάπτυξης - Στο +1,7% ο Shanghai Composite
Στο Τόκιο Nikkei 225 σημείωσε κέρδη 0,37% στις 16.086 μονάδες
Κέρδη καταγράφουν οι αγορές της Ασίας, καθώς οι προσπάθειες στήριξης της ανάπτυξης από την Κίνα, επισκίασαν την ενίσχυση του ιαπωνικού γεν.
Μπορεί τα στοιχεία για μεταποίηση και κλάδο υπηρεσιών να απογοήτευσαν, ωστόσο ενισχύουν τις προσδοκίες για περαιτέρω μέτρα στήριξης από την Κίνα. 
Ο Asia Dow έκλεισε με άνοδο 1,08% στις 2.521 μονάδες.
Στο Τόκιο ο Nikkei 225 σημείωσε κέρδη 0,37% στις 16.086 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite ενισχύθηκε 1,67% στις 2.733 μονάδες.
Ο Hang Seng κατέγραψε κέρδη 1,06% στις 19.314 μονάδες.
Σε μείωση των υποχρεωτικών αποθεματικών που διατηρούν στα ταμεία της οι τράπεζες, προχώρησε η χθες PBoC (People's Bank of China, Λαϊκή Τράπεζας της Κίνας), σε μία προσπάθεια να τονώσει την ανάπτυξη της εγχώριας οικονομίας, η οποία επιβραδύνει επικίνδυνα (+6,9% το 2015).
Το εν λόγω ποσοστό διακράτησης αποθεματικών, διαμορφώνεται πλέον στο 17% (από 17,5%), καθιστώντας το ακόμα και τώρα το υψηλότερο στον κόσμο.
Η παραπάνω διαδικασία χρησιμοποιείται συχνά ως ένα «εργαλείο» από τις Κεντρικές Τράπεζες παγκοσμίως, προκειμένου να απελευθερωθούν κεφάλαια στην αγορά και να επιταχυνθεί η ανάπτυξη.
Να θυμίσουμε ότι ελέω οικονομικής επιβράδυνσης, κεφάλαια ύψους 1 τρισ. δολ. «εγκατέλειψαν» την Κίνα το 2015, σύμφωνα με την Capital Economics.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης