Τελευταία Νέα
Διεθνή

Steinmeier (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Όχι λύση στο προσφυγικό σε βάρος της Ελλάδας – Αναγκαία η πρόσθετη βοήθεια

tags :
Steinmeier (ΥΠΕΞ Γερμανίας): Όχι λύση στο προσφυγικό σε βάρος της Ελλάδας – Αναγκαία η πρόσθετη βοήθεια
Η Ελλάδα ως χώρα εισόδου των προσφύγων και η Γερμανία ως χώρα τελικού προορισμού σηκώνουν το βάρος της προσφυγικής κρίσης τόνισε ο Steinmeier
Την θέση ότι η ΕΕ δεν μπορεί να λύσει την προσφυγική κρίση σε βάρος ενός κράτους – μέλους της, και συγκεκριμένα της Ελλάδας, διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Frank Walter Steinmeier.
Σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Τα Νέα, ο ΥΠΕΞ της Γερμανίας υπογράμμισε πως είναι αναγκαία η πρόσθετη ευρωπαϊκή βοήθεια στην Ελλάδα για την προσφυγική κρίση.
«Παράλληλα με το πακέτο το οποίο διαπραγματευόμαστε αυτή τη στιγμή με την Τουρκία θα πρέπει να συζητήσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο για την παροχή πρόσθετης οικονομικής βοήθειας και προσωπικού στην Ελλάδα» υπογραμμίζει ο Steinmeier, επισημαίνοντας πως η χώρα μας, ως πύλη εισόδου των προσφύγων, και η Γερμανία, ως κατ' εξοχήν χώρα τελικού προορισμού τους, σηκώνουν το βάρος της προσφυγικής κρίσης.
Ο γερμανός ΥΠΕΞ επαναλαμβάνει πως «καμία πλευρά δεν εξυπηρετείται όταν εντός της ΕΕ ο ένας κατηγορεί και ενοχοποιεί τον άλλον», τονίζοντας ότι «λαϊκιστές, ακροδεξιοί εμπρηστές εκμεταλλεύονται την κατάσταση για να βάλουν φωτιά στα θεμέλια της Ευρώπης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης