Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kurz (ΥΠΕΞ Αυστρίας): Η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ πρόθυμη να συζητήσει μια μείωση της προσφυγικής ροής

Kurz (ΥΠΕΞ Αυστρίας): Η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ πρόθυμη να συζητήσει μια μείωση της προσφυγικής ροής
Το μόνο που συζήταγε η Ελλάδα ήταν πώς αυτοί οι πρόσφυγες θα μεταφερθούν το ταχύτερο δυνατό προς την κεντρική Ευρώπη τόνισε ο ΥΠΕΞ της Αυστρίας
Την θέση ότι η Ελλάδα δεν ήταν ποτέ πρόθυμη να συζητήσει μια μείωση της προσφυγικής ροής αλλά το μόνο που την ενδιέφερε ήταν πως θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες το ταχύτερο δυνατό προς την κεντρική Ευρώπη διατύπωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Sebastian Kurz.
Σε συνέντευξη του σε αυστριακή εφημερίδα ο Kurz υποστηρίζει πως η Ελλάδα χρειάζεται υποστήριξη αλλά και πίεση για να τερματίσει την πολιτική της παραπέρα μεταφοράς προσφύγων.
Κληθείς να σχολιάσει την φράση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος χαρακτήρισε «ντροπή» τη στάση της Αυστρίας να συγκαλέσει διάσκεψη για το προσφυγικό χωρίς τη συμμετοχή της Ελλάδας,  τονίζει πως το πρόβλημα που έχει η Ελλάδα δεν είναι μία σύσκεψη στη Βιέννη, αλλά η απόφαση της αυστριακής κυβέρνησης να επιβάλει όριο στον αριθμό των αιτούντων άσυλο που υποδέχεται.
Στο ερώτημα, εάν απειλείται μία ανθρωπιστική καταστροφή στην Ελλάδα, ο Kurz υποστήριξε πως η Αυστρία θα μπορούσε είτε να υποδεχθεί όλους τους πρόσφυγες είτε να μειώσει την προσφυγική ροή και να βοηθήσει την Ελλάδα όπως και την Τουρκία για να βελτιώσουν την κατάσταση των προσφύγων.
Όπως λέει, η δεύτερη εκδοχή είναι η μόνη εφικτή, διότι θα ήταν τελείως ανεύθυνο η Αυστρία να υποδεχθεί ακόμη περισσότερους πρόσφυγες.
Σε σχέση με το γεγονός ότι η χώρα του εμφανίζεται τώρα ως «ο κακός» και επικρίνεται από το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο Kurz επισημαίνει ότι και άλλες χώρες της Ε.Ε. έχουν επικριθεί, αλλά η Αυστρία βρίσκεται περισσότερο στο στόχαστρο επειδή την περασμένη χρονιά είχε υποδεχθεί πολλούς πρόσφυγες και τώρα πρέπει να αλλάξει την πορεία της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης