Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban (Ουγγαρία): Θα χτίσω κι άλλα φράγματα - Δεν θα επιτρέψω στην ΕΕ να καταστρέψει τη χώρα με την πολιτική της

Orban (Ουγγαρία): Θα χτίσω κι άλλα φράγματα - Δεν θα επιτρέψω στην ΕΕ να καταστρέψει τη χώρα με την πολιτική της
Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην ΕΕ να μας φορτώσει τις συνέπειες της εσφαλμένης της μεταναστευτικής πολιτικής
Συνεχίζει να προκαλεί ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Victor Orban ο οποίος καταδίκασε σήμερα (28/2) την αποτυχία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να διαχειρισθεί την προσφυγική κρίση.
Μάλιστα δεσμεύθηκε ότι θα αντισταθεί στην πίεση για την εισδοχή περισσότερων προσφύγων στη χωρα του, λέγοντας ότι αυτό θα φέρει εγκληματικότητα, τρομοκρατία και άλλα προβλήματα στην Ουγγαρία.
Τις δηλώσεις του αυτά έκανε κατά το ετήσιο διάγγελμά του προς το έθνος μόνο που φέτος η ομιλία του περιελάμβανε σκληρά λόγια κατά των προσφύγων αλλά και των Βρυξελλών για την πρόθεσή τους να επιβάλουν ποσοστώσεις για την εισδοχή προσφύγων στα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Δεν μπορούμε να τους επιτρέψουμε να μας φορτώσουν τις συνέπειες της εσφαλμένης τους μεταναστευτικής πολιτικής.
Δεν θέλουμε να κάνουμε εισαγωγή εγκληματικότητας, τρομοκρατίας, ομοφοβίας ή αντισημιτισμού στην Ουγγαρία», είπε προσθέτοντας ότι το σύστημα των ποσοστώσεων μπορεί να προκαλέσει τη διάλυση της Ευρώπης.
«Δεν θα υπάρξουν περιοχές ανομίας στις ουγγρικές πόλεις.
Δεν θα υπάρξουν ταραχές, δεν θα υπάρξουν εμπρησμοί σε προσφυγικούς καταυλισμούς και δεν θα υπάρξουν συμμορίες που θα κυνηγήσουν τις συζύγους και τις κόρες μας.
Στην Ουγγαρία, θα δράσουμε προληπτικά και θα τιμήσουμε ακόμη και την μικρότερη απόπειρα για τέτοια πράγματα», είπε ο Orban.
Επιπλεον ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ενισχύσει τον υπάρχοντα φράκτη που έχει υψώσει στα νότια σύνορα της χώρας του και ενδεχομένως να τον επεκτείνει.
«Το μεταναστευτικό κύμα μπορεί να εμποδιστεί.
Η Ευρώπη είναι μία κοινότητα μισού δισεκατομμυρίου ανθρώπων, μεγαλύτερη από τη Ρωσία και τις ΗΠΑ μαζί.
Η Ευρώπη έχει την τεχνολογία, τη στρατηγική και την οικονομική ισχύ για να υπερασπισθεί τον εαυτό της» είπε.
Ωστόσο έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν στρέφεται εναντίον των προσφύγων που, ερχόμενοι στην Ευρώπη, κάνουν ό,τι νομίζουν καλύτερο για τους ίδιους», αλλά κατά των Ευρωπαίων ηγετών που απέτυχαν να καταστρώσουν συνεκτικές πολιτικές για να σταματήσουν και να αντιστρέψουν τη μεταναστευτική ροή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης