Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kurz (Αυστρία): Κατανοητή η ένταση στην Ελλάδα – Δέχεται πιέσεις τόσο από εμάς όσο και από άλλες χώρες

Kurz (Αυστρία): Κατανοητή η ένταση στην Ελλάδα – Δέχεται πιέσεις τόσο από εμάς όσο και από άλλες χώρες
Η Αυστρία με τη στάση της δεν προτίθεται να ασκήσει μόνον πίεση για μία λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά να υπερασπίσει τα συμφέροντά της
«H Ελλάδα δέχεται πιέσεις τόσο από την Αυστρία, όσο και από άλλες χώρες», είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας, Sebastian Kurz, υπογραμμίζοντας «κατανοητή» την ένταση που έχει προκληθεί.
«Η Αυστρία με τη στάση της δεν προτίθεται να ασκήσει μόνον πίεση για μία λύση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλά επίσης να υπερασπίσει τα συμφέροντά της», τόνισε.
Αναφερόμενος στην απόρριψη από πλευράς της ελληνικής κυβέρνησης του αιτήματος του υπουργού Εσωτερικών της Αυστρίας, να επισκεφθεί την Ελλάδα, ο κ. Kurz ανέφερε ότι «υπάρχουν συνεχώς επαφές με την ελληνική κυβέρνηση και την Πέμπτη υπήρξε συνάντηση κατά τη σύνοδο του Συμβουλίου υπουργών Εσωτερικών, ενώ και αμέσως μετά τη Διάσκεψη της Βιέννης για τα Δυτικά Βαλκάνια υπήρξε επαφή με την Ελλάδα».
Επιπλέον, ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας σχολιάζοντας την ανάκληση της κα. Αλιφέρη δήλωσε ότι «η πρέσβης θα μπορέσει τώρα να ενημερώσει την κυβέρνησή της για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει μία χώρα προορισμού της προσφυγικής ροής».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης