Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Προσπάθειες της Ελλάδας να περιορίσει τις ροές προσφύγων από τα νησιά στην ενδοχώρα

Reuters: Προσπάθειες της Ελλάδας να περιορίσει τις ροές προσφύγων από τα νησιά στην ενδοχώρα
Τουλάχιστον 20.000 είναι οι πρόσφυγες που έχουν εγκλωβιστεί, σημειώνεται στο δημοσίευμα
Στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα να περιορίσει τις ροές προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά της στην ενδοχώρα αναφέρεται δημοσίευμα του Reuters, μετά το κλείσιμο των συνόρων από τις γειτονικές της χώρες.
Η Ελλάδα ζήτησε από τις ναυτιλιακές εταιρείες της χώρας και τα ταξιδιωτικά πρακτορεία να μειώσουν τις μετακινήσεις μεταναστών και προσφύγων από τα νησιά.
Οι κινήσεις, σημειώνει το Reuters, που χαρακτηρίζονται προσωρινές, γίνονται σε μια προσπάθεια να περιοριστούν οι ροές ανθρώπων που κυρίως τρέπονται σε φυγή από τις εμπόλεμες περιοχές στη Μέση Ανατολή, καθώς οι συνοριακοί έλεγχοι στα Βαλκάνια απειλούν να εγκλωβίσουν – απομονώσουν δεκάδες χιλιάδες στην Ελλάδα.
«Οι περισσότεροι πρόσφυγες καταφθάνουν στην Ε.Ε. ύστερα από ένα σύντομο, αλλά πολλές φορές επικίνδυνο ταξίδι με μικρές βάρκες από την Τουρκία σε γειτονικά νησιά της Ελλάδας, όπως η Λέσβος», επισημαίνεται.
Τουλάχιστον 20.000 πρόσφυγες και μετανάστες, αναφέρει το Reuters, έχουν απομονωθεί στην Ελλάδα, μετά το κλείσιμο συνόρων μέσω της βαλκανικής οδού στην κεντρική και βόρεια Ευρώπη.
Σημειώνεται ότι χθες, Πέμπτη, η Ελλάδα ανακάλεσε την πρέσβειρά της στην Αυστρία, καταδεικνύοντας την οργή της για το κλείσιμο συνόρων, ενώ έχει απειλήσει ότι θα θέσει βέτο στη λήψη αποφάσεων στην Ε.Ε. εκτός και να υπάρξει συγκεκριμένη δράση για την αντιμετώπιση της κρίσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης