Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε κίνδυνο η συμφωνία συγχώνευσης των Χρηματιστηρίων Λονδίνου και Φρανκφούρτης σε περίπτωση Brexit

Σε κίνδυνο η συμφωνία συγχώνευσης των Χρηματιστηρίων Λονδίνου και Φρανκφούρτης σε περίπτωση Brexit
Σε περίπτωση που το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από το ευρωπαϊκό μπλοκ, ο όγκος και η φύση των επιχειρήσεων μπορεί να επηρεαστούν, σημειώνεται
Το Χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE) παραδέχθηκε ότι η σχεδιαζόμενη συγχώνευση, ύψους 20 δισ. στερλινών, με το γερμανικό χρηματιστήριο μπορεί να τεθεί σε κίνδυνο αν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου, στη Βρετανία, είναι υπέρ του Brexit.
Σε σχετική ανακοίνωση των δύο χρηματιστηρίων επισημαίνεται ότι «τα μέρη προχωρούν στη βάση ότι θα παραμείνουν ως έχουν οι υφιστάμενες κανονιστικές και πολιτικές δομές» και προστίθεται ότι «είναι αναγνωρισμένο ότι μια απόφαση από το εκλογικό σώμα στο Ηνωμένο Βασίλειο για αποχώρηση από την Ε.Ε. μπορεί να θέσει το σχέδιο αυτό σε κίνδυνο».
Παράλληλα, σημειώνεται ότι σε περίπτωση που το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει από το ευρωπαϊκό μπλοκ, ο όγκος και η φύση των επιχειρήσεων μπορεί να επηρεαστούν, τονίζεται ωστόσο ότι το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου δεν αποτελεί προϋπόθεση για τη συγχώνευση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης