Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε νέες απολύσεις προχωρά η Halliburton - Ακόμα 5 χιλ. θέσεις εργασίας στον βωμό του φθηνού πετρελαίου

Σε νέες απολύσεις προχωρά η Halliburton - Ακόμα 5 χιλ. θέσεις εργασίας στον βωμό του φθηνού πετρελαίου
Κατά 8% μειώνει το προσωπικό της η πετρελαϊκή Halliburton 
Σε νέες απολύσεις αποφάσισε να προχωρήσει η ενεργειακή Halliburton, η οποία ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το εργατικό δυναμικό της κατά 8%.
Πιο συγκεκριμένα, ακόμα 5 χιλ. θέσεις εργασίας θα χαθούν στον βωμό του φθηνού πετρελαίου.
Σύμφωνα με το CNN Money, οι θέσεις αφορούν σε μονάδες της εταιρείας σε όλο τον κόσμο, ενώ οι απολύσεις θα λάβουν χώρα τις επόμενες εβδομάδες.
Πρόκειται για ακόμα ένα σημάδι της κρίσης που βιώνει ο αμερικανικός κλάδος της ενέργειας, καθώς οι τιμές του πετρελαίου έχουν υποχωρήσει φέτος (2016) στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 7 ετών.
«Ο κλάδος μας χτυπήθηκε ταχύτερα από ό,τι θα περίμενε κανείς», σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Halliburton, σε επιστολή προς τους εργαζομένους, προσθέτοντας πως οι ευκαιρίες θα είναι πολύ χειρότερες τελικά, από ό,τι υπολογιζόταν.
Σημειώνεται ότι συνολικά, συμπεριλαμβανομένων και των νέων απολύσεων, η εταιρεία έχει προχωρήσει σε περίπου 26,500 απολύσεις από το 2014 έως σήμερα.
Παράλληλα, σε μια προσπάθεια να ανταπεξέλθει στις χαμηλές τιμές του πετρελαίου, έχει κλείσει μονάδες και έχει αναστείλει τη λειτουργία σε άλλες.
Αξίζει να αναφερθεί ότι, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, οι αμερικανοί πελάτες της θα ξοδέψουν το 2016 50% λιγότερα από ό,τι το περασμένο ετός.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης