Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde στο CNN: Να παραμείνει η Βρετανία στην Ε.Ε., «όχι» σε Brexit - Οδυνηρές οι συνέπειες σε αντίθετη περίπτωση

Lagarde στο CNN: Να παραμείνει η Βρετανία στην Ε.Ε., «όχι» σε Brexit - Οδυνηρές οι συνέπειες σε αντίθετη περίπτωση
Οι συνέπειες από ένα ενδεχόμενο Brexit έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται αισθητές στην οικονομία
Θέση υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση έλαβε ανοιχτά την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Christine Lagarde σε συνέντευξή της στο ειδησεογραφικό δίκτυο CNN (Money), προειδοποιώντας ότι σε περίπτωση Brexit τόσο η χώρα, όσο και η Ε.Ε. θα υποφέρουν.
Όπως υποστηρίζει η Lagarde, τόσο το εμπόριο και οι χρηματο-οικονομικοί δεσμοί μεταξύ της Βρετανίας και της υπόλοιπης Ε.Ε., όσο και η κοινοτική μετανάστευση, τόνωσαν σημαντικά την ανάπτυξη αμφοτέρων.
Σύμφωνα με την επικεφαλής του ΔΝΤ, οι συνέπειες από ένα ενδεχόμενο Brexit έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται αισθητές, καθώς η αβεβαιότητα περί ενός ενδεχόμενου Brexit προκαλεί αναβολή σε μια πλειάδα σημαντικών επιχειρηματικών επιλογών που επηρεάζουν την οικονομία, όπως οι επενδύσεις, οι προσλήψεις και η λήψη σημαντικών αποφάσεων.
Όπως επισημαίνει το CNN, ως έχουν τα πράγματα μέχρι στιγμής το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος περί παραμονής ή μη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε., το οποίο προκήρυξε για τις 23 Ιουνίου 2016 ο Βρετανός πρωθυπουργός, David Cameron, παραμένει αμφίρροπο, ιδιαίτερα μετά τη συμπαράταξη του δημάρχου Λονδίνου, Boris Johnson με το «στρατόπεδο» που επιθυμεί το Brexit.
Η ευνοϊκή συμφωνία που πέτυχε την περασμένη Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 ο Cameron κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της Ε.Ε. στο πλαίσιο της επαναδιαπραγμάτευσης της ειδικής σχέσης της Βρετανίας με την Ένωση, θα τεθεί στην κρίση των Βρετανών ψηφοφόρων, οι οποίοι καλούνται να ψηφίσουν για το μέλλον που οραματίζονται στο πλαίσιο της Ευρώπης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης