Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στήριξη της Ελλάδος στο προσφυγικό από τον Γερμανό ΥΠΕΞ σε τηλεφωνική συνομιλία του με τον Έλληνα ομόλογό του

Στήριξη της Ελλάδος στο προσφυγικό από τον Γερμανό ΥΠΕΞ σε τηλεφωνική συνομιλία του με τον Έλληνα ομόλογό του
«Δεν μπορεί να εξαιρεθεί ένα κράτος από διαπραγματεύσεις, οι οποίες το αφορούν»
Το αυτονόητο ότι «δεν μπορεί να εξαιρεθεί ένα κράτος από διαπραγματεύσεις, οι οποίες το αφορούν» εξέφρασε - σε μια νίκη της λογικής - στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά ο Γερμανός ομόλογός του, Frank-Walter Steinmeier κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016 με φόντο την προκλητική διάσκεψη της Αυστρίας με τις χώρες των δυτικών Βαλκανίων για την αντιμετώπιση του προσφυγικού.
Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, ο Steinmeier φέρεται να διεμήνυσε ότι «στην προσφυγική κρίση μόνο μια ευρωπαϊκή λύση μπορεί να οδηγήσει στον στόχο».
«Δεν θα προχωρήσουμε αν ο καθένας δημιουργεί βολικές λύσεις μόνος του», ανέφερε στον Κοτζιά ο Γερμανός ΥΠΕΞ, επισημαίνοντας ότι μέρος της λύσης αποτελεί η καλύτερη φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε..
Σε γενικές γραμμές, η γερμανική κυβέρνηση έδειξε - τουλάχιστον σε φραστικό επίπεδο - πλήρη κατανόηση για την έντονη πολιτική αντίδραση της Ελλάδος απέναντι στις μη φιλικές, μεμονωμένες πρωτοβουλίες της Αυστρίας με σκοπό την εγωιστική άμβλυνση αποκλειστικά και μόνον των συνεπειών του προσφυγικού που αντιμετωπίζει η ίδια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης