Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Στο στόχαστρο των γαλλικών αρχών η Google - Ζητούν 1,6 δισ. ευρώ σε αναδρομικούς φόρους

tags :
Reuters: Στο στόχαστρο των γαλλικών αρχών η Google - Ζητούν 1,6 δισ. ευρώ σε αναδρομικούς φόρους
Νέες περιπέτειες για τον αμερικανικό κολοσσό 
Στο στόχαστρο των γαλλικών αρχών βρίσκεται ο αμερικανικός, τεχνολογικός κολοσσός Google, επισημαίνει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Reuters.
Ειδικότερα, αναφέρει, επικαλούμενο αξιωματούχο του γαλλικού υπουργείο Οικονομικών, πως, οι γαλλικές αρχές ζητούν από τη Google περί τα 1,6 δισ. ευρώ σε αναδρομικούς φόρους.
«Όσον αφορά στη Γαλλία, οι αναδρομικοί φόροι της εταιρείας ανέρχονται στα 1,6 δισ. ευρώ», είπε ο αξιωματούχος, υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, στο Reuters.
Εκπρόσωπος Τύπου του αμερικανικού κολοσσού στη Γαλλία αρνήθηκε να απαντήσει σχετικά.

Τι έγραφε νωρίτερα μέσα στον Φεβρουάριο το bankingnews.gr:

M. Sapin (γάλλος ΥΠΟΙΚ): Εμείς δεν θα διαπραγματευτούμε τον φόρο της Google, όπως οι Βρετανοί
Έντονη κριτική ασκεί ο γάλλος Υπουργός Οικονομικών, Michel Sapin, προς τις βρετανικές αρχές, σχετικά με τον φόρο 130 εκατ. λιρών που επέβαλλαν έπειτα από διαπραγμάτευση στην Google, τονίζοντας πως η Γαλλία δεν θα κάνει το ίδιο.
«Η φορολόγηση 130 εκατ. λιρών της Google από τις βρετανικές αρχές, είναι προϊόν διαπραγμάτευσης.
Εμείς δεν θα διαπραγματευτούμε, απλά θα εφαρμόσουμε τους κανόνες», ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του γάλλου Υπουργού, σύμφωνα με τους Financial Times.
H Google έχει μπει στο μικροσκόπιο και των ιταλικών αρχών, καθώς με το νέο νόμο που αναμένεται να έρθει στην Βουλή μέσα στους επόμενους μήνες, θα αυξηθεί η φορολόγηση των πολυεθνικών, για να μην μετατραπεί η χώρα σε «φορολογικό παράδεισο», όπως η Μ. Βρετανία.
Ο συντελεστής φορολόγησης επί των εσόδων των πολυεθνικών στην Ιταλία, αναμένεται να βρεθεί στο 15%, ποσοστό πολλαπλάσιο από το 3% που υφίσταται στην Μ. Βρετανία.
Ο εν λόγω φόρος έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τις πολυεθνικές, αλλά και από διάφορους βουλευτές, γεγονός που καθιστά αμφίβολη, προς το παρόν, την ψήφιση του.
Η Google έχει κατά καιρούς κατηγορηθεί για φοροδιαφυγή, καθώς ο κολοσσός εκμεταλλεύεται ορισμένες ευνοϊκές διατάξεις στο φορολογικό δίκαιο χωρών, προκειμένου να αυξήσει και άλλο τα υπέρογκα έσοδα του.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης