Τελευταία Νέα
Διεθνή

Tusk: Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα σεβαστεί την απόφαση των Βρετανών στο δημοψήφισμα

Tusk: Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα σεβαστεί την απόφαση των Βρετανών στο δημοψήφισμα
«Αν η πλειοψηφία επιθυμεί να αποχωρήσει, τότε αυτό θα συμβεί»
Ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα σεβαστεί την απόφαση των Βρετανών στο δημοψήφισμα, όποια και αν είναι αυτή, τόνισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Donald Tusk, μιλώντας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
«Αν η πλειοψηφία ψηφίσει υπέρ της αποχώρησης, τότε ατό θα συμβεί», πρόσθεσε χαρακτηριστικά, προειδοποιώντας, εντούτοις, ότι αυτή η απόφαση θα αλλάξει για πάντα την Ευρώπη και «θα είναι μια αλλαγή προς το χειρότερο».
Ο Tusk επεσήμανε ότι οι 28 ηγέτες της Ε.Ε. συμφώνησαν στην πρόταση παραμονής της Βρετανίας, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή, μόνο με υπερψήφιση από τον βρετανικό λαό.
Υπογράμμισε, πάντως, ότι η συμφωνία που επιτεύχθηκε είναι τέτοια, ώστε να μην θέσει σε κίνδυνο τις θεμελιώδεις αρχές της ενωμένης Ευρώπης.
«Παρά τις δυσκολίες, οι ηγέτες δεν αποχώρησαν από το τραπέζι των διαπραγματεύσεων, διότι γνωρίζουν καλά το διακύβευμα, που είναι αφενός η παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε. και αφετέρου το γεωπολιτικό μέλλον της Ευρώπης», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης