Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατά του Brexit η Ryanair: Παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε. θα οδηγήσει σε αύξηση της απασχόλησης και οικονομική ανάπτυξη

Κατά του Brexit η Ryanair: Παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε. θα οδηγήσει σε αύξηση της απασχόλησης και οικονομική ανάπτυξη
Αποχώρηση από το ευρωπαϊκό μπλοκ θα έχει ως συνέπεια το Ηνωμένο Βασίλειο να χάσει ξένες επενδύσεις που θα κατευθυνθούν σε Ιρλανδία και Γερμανία
Μακραίνει μέρα με την ημέρα η λίστα με τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που τάσσονται υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στο ευρωπαϊκό μπλοκ, με τη Ryanair να αποτελεί την τελευταία μέχρι στιγμής προσθήκη.
Σύμφωνα με τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους, παραμονή της Βρετανίας στην Ε.Ε. θα οδηγήσει στη δημιουργία θέσεων εργασίας και καλύτερη οικονομική ανάπτυξη, ενώ αντιθέτως, στην περίπτωση ενός Brexit, το Ηνωμένο Βασίλειο θα έχανε επενδύσεις που θα κατευθύνονταν προς την Ιρλανδία και τη Γερμανία.
Η Ryanair σημειώνει ότι η ελεύθερη κίνηση αγαθών και υπηρεσιών έχει καταστήσει την ήπειρο σε μια από τις πιο ανταγωνιστικές και με καλύτερες επιδόσεις οικονομίες και ότι οι μεταρρυθμίσεις που διαπραγματεύθηκε ο David Cameron προστατεύουν τη στερλίνα και περιορίζουν τη μετανάστευση.
Η Ryanair σημειώνει σε ανακοίνωσή της ότι συμφωνεί ότι η Ε.Ε. χρειάζεται μεταρρυθμίσεις, για να μειωθεί η γραφειοκρατία και να καταστεί περισσότερο αποτελεσματική προς όφελος των ευρωπαίων καταναλωτών και συμπληρώνει ότι ο καλύτερος τρόπος για να επιτύχει αυτή τη μεταρρύθμιση το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μέσα από την Ε.Ε. και όχι απ' έξω, όπου όπως συμβαίνει με τη Νορβηγία, το Ηνωμένο Βασίλειο θα πληρώνει ακόμη, θα υπακούει στους κανόνες, αλλά δεν θα έχει επιρροή στη λήψη αποφάσεων.
Ακόμη επισημαίνεται ότι «η Ε.Ε. δεν είναι τέλεια και όντως χρειάζεται μεταρρυθμίσεις. Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες του πρωθυπουργού στη βελτίωση των όρων της συμμετοχής της Βρετανίας, όμως το να παραμείνει η χώρα μέσα στην Ε.Ε. σημαίνει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μπορεί να επηρεάσει αμέσως τους κανόνες διακυβέρνησης στην κοινή αγορά, κανόνες που επηρεάζουν την εταιρεία και τους επιβάτες μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης