Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο πλευρό του Cameron βρετανικές επιχειρηματικές ομάδες: Άβυσσος αβεβαιότητας και κινδύνων σε περίπτωση Brexit

Στο πλευρό του Cameron βρετανικές επιχειρηματικές ομάδες: Άβυσσος αβεβαιότητας και κινδύνων σε περίπτωση Brexit
Η διεθνής ισχύς του Λονδίνου βασίζεται στην Ε.Ε. τονίζει η Συνομοσπονδία Βρετανικών Επιχειρήσεων
Το Λονδίνο αντλεί τη μεγαλύτερη ισχύ του από τη συμμετοχή της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δίνοντάς του μεγαλύτερη απήχηση έναντι της Νέας Υόρκης, το Χονγκ Κονγκ και του Παρισιού, όπως καταδεικνύει έρευνα της Συνομοσπονδίας Βρετανικών Βιομηχανιών και του ομίλου CBRE μεταξύ περισσοτέρων των 200 επιχειρηματιών.
Μάλιστα, το 83% των ερωτηθέντων κατέταξε το Λονδίνο ως μεγαλύτερο διεθνή κόμβο έναντι της Νέας Υόρκης, του Χονγκ Κονγκ, του Παρισιού ή του Τόκιο.
Η έρευνα, που δημοσιεύθηκε σήμερα, Τετάρτη, παρέχει ώθηση στην εκστρατεία του πρωθυπουργού, David Cameron, υπέρ της παραμονής του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε. εν όψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου.
Έρχεται δε, μόλις μία ημέρα πριν από την επιστολή 36 επιχειρηματιών των 100 μεγαλύτερων βρετανικών επιχειρήσεων, στην οποία δηλώνουν ότι η παραμονή του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ε.Ε. είναι προς το συμφέρον της οικονομίας της χώρας.
Εν τω μεταξύ, ο David Cameron είχε την υποστήριξη και μιας ακόμη επιχειρηματικής ομάδας σήμερα, Τετάρτη, όταν ο επικεφαλής της EEF, της Ομοσπονδίας Μηχανικών Εργοδοτών, Martin Temple, προειδοποίησε για «άβυσσο αβεβαιότητας και κινδύνους», αν η Βρετανία αποχωρήσει από το ευρωπαϊκό μπλοκ.
«Η Ε.Ε. αποτελεί έναν χρήσιμο "πάσσαλο για μαστίγωμα" από τους λαϊκιστές, όμως τα γεγονότα της οικονομικής ζωής στη Βρετανία είναι ευρωπαϊκά», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «δουλειά των εκλεγμένων πολιτικών μας είναι να παραμείνουν προσηλωμένοι στο να χρησιμοποιούν τη δύναμη και την επιρροή που έχουν για να την κάνουν να λειτουργήσει καλύτερα, από το να απολογούνται σχετικά με τους περιορισμούς που αντιμετωπίζουν και να παραδίδονται».
Σημειώνεται ότι σε δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας τη Δευτέρα, το 61% των μελών της EEF επιθυμούν την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε. και μόλις το 5% υποστηρίζει το Brexit.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης