Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σε νέα χαμηλά επτά ετών υποχωρεί η στερλίνα εν μέσω ανησυχίας για το Brexit - Στα 1,3935 δολ.

Σε νέα χαμηλά επτά ετών υποχωρεί η στερλίνα εν μέσω ανησυχίας για το Brexit - Στα 1,3935 δολ.
Το βρετανικό νόμισμα δέχεται ισχυρές πιέσεις ενόψει του δημοψηφίσματος του Ιουνίου για το μέλλον της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά ετών έναντι του δολαρίου διαπραγματεύεται και σήμερα η στερλίνα υπό την απειλή του Brexit.
Η στερλίνα διαπραγματεύεται στα 1,3935 δολ. με πτώση 0,7%.
Το βρετανικό νόμισμα δέχεται ισχυρές πιέσεις ενόψει του δημοψηφίσματος του Ιουνίου για το μέλλον της Βρετανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Παρά τη συμφωνία του πρωθυπουργού David Cameron με τους ηγέτες της Ε.Ε. στη Σύνοδο Κορυφής, η στήριξη του Brexit από υπουργούς της συντηρητικής κυβέρνησης και από τον δημοφιλή δήμαρχο του Λονδίνου, Boris Johnson περιπλέκει την κατάσταση.
Παράλληλα Moody's και Fitch προειδοποίησαν για τους κινδύνους που κρύβει ενδεχόμενη αποχώρηση της Βρετανίας από την Ε.Ε ενισχύοντας το κλίμα αβεβαιότητας.
Η UBS υπογραμμίζει ότι το βασικό της σενάριο προβλέπει παραμονή της χώρας στο ευρωπαϊκό μπλοκ και ενώ σημειώνει ότι εν όψει του δημοψηφίσματος θα υπάρξει μεταβλητότητα στη στερλίνα τους προσεχείς μήνες, εκτιμά ότι μεσοπρόθεσμα και μετά το δημοψήφισμα το βρετανικό νόμισμα θα ανακάμψει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης