Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στις 5 Ιουνίου και όχι στις 24 Απριλίου οι πρόωρες εκλογές στην ΠΓΔΜ

tags :
Στις 5 Ιουνίου και όχι στις 24 Απριλίου οι πρόωρες εκλογές στην ΠΓΔΜ
Είχαν διατυπωθεί ενστάσεις από ΕΕ και ΗΠΑ για τη διεξαγωγή των εκλογών
Στις 5 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν τελικά οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές στα Σκόπια, καθώς ΕΕ και ΗΠΑ είχαν διατυπώσει ενστάσεις σχετικά με τη διεξαγωγή των εκλογών στις 24 Απριλίου όπως είχε συμφωνηθεί αρχικά.
Η Βουλή της ΠΓΔΜ ψήφισε μετά τα μεσάνυχτα τις νομοθετικές ρυθμίσεις για την μετάθεση των εκλογών την 5η Ιουνίου, έπειτα από πολύωρες διαπραγματεύσεις εκπροσώπων της διεθνούς κοινότητας με τα κόμματα της ΠΓΔΜ προκειμένου να υπάρξει συγκατάθεση από όλα τα μέρη για ανάκληση της προηγούμενης απόφασης του Κοινοβουλίου.
Με τις νέες αποφάσεις που ψηφίστηκαν, η Βουλή της χώρας θα διαλυθεί την 7η Απριλίου, προκειμένου να τηρηθεί η πρόβλεψη για τη διάλυση του νομοθετικού σώματος 60 ημέρες πριν από τη διεξαγωγή των εκλογών.
Το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, το οποίο είχε δρομολογήσει τη διεξαγωγή των εκλογών την 24η Απριλίου επέμενε όλο το προηγούμενο διάστημα στη θέση ότι οι εκλογές πρέπει να πραγματοποιηθούν στις 24 Απριλίου, ενώ η αντιπολίτευση του Ζόραν Ζάεβ ζητούσε την αναβολή τους, καθιστώντας σαφές ότι εάν διεξαχθούν στα τέλη Απριλίου δεν θα συμμετάσχει σε αυτές.
Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το πιθανότερο είναι ότι στις νέες εκλογές θα επικρατήσει και πάλι το VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι, το οποίο ασκεί την εξουσία στη χώρα από το 2006

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης