Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Αναίμακτη επίθεση με ρουκέτα κατά κτιρίου της αστυνομίας στη Σμύρνη

Τουρκία: Αναίμακτη επίθεση με ρουκέτα κατά κτιρίου της αστυνομίας στη Σμύρνη
Τούρκος υπήκοος και όχι Σύρος ο βομβιστής της Άγκυρας στις 18 Φεβρουαρίου όπως αποδεικνύει η εξέταση DNA
Επίθεση με ρουκέτα σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην επαρχία της Σμύρνης με στόχο στρατώνα της αστυνομίας στην μικρή πόλη Κεμαλπασά.
Η ρουκέτα δεν πέτυχε το στόχο της και έπληξε κτίριο δίπλα ακριβώς από τον στρατώνα, χωρίς να προκληθούν θύματα.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε ενώ έχουν τεθεί σε ισχύ στην Τουρκία αυστηρότατα μέτρα ασφαλείας μετά την επίθεση την περασμένη εβδομάδα, στις 18 Φεβρουαρίου, στην Άγκυρα που στοίχισε τη ζωή σε 29 ανθρώπους ενώ τραυματίστηκαν 61 αλλά και λόγω των εξελισσόμενων, εδώ και μήνες, συγκρούσεων στα ανατολικά της χώρας όπου ο τουρκικός στρατός βάλλει ακατάπαυστα κατά κουρδικών πόλεων, έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό κατά του ΡΚΚ αλλά πλήττει και θέσεις του κουρδικού YPG εντός της Συρίας.
Οι τουρκικές αρχές επέρριψαν την ευθύνη για την επίθεση στην Άγκυρα σε Κούρδους από τη Συρία ενώ η οργάνωση «Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν» (ΤΑΚ), εμφανίστηκε ν' αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στην Άγκυρα.
Προειδοποίησε, δε, τις ξένους τουρίστες για το ενδεχόμενο ενδεχόμενο νέων επιθέσεων που θα πραγματοποιηθούν σε τουριστικές περιοχές της Τουρκίας.
Ταυτόχρονα, έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA από τον βομβιστή αυτοκτονίας της Άγκυρας και δείχνουν ότι ο δράστης της επίθεσης ήταν γεννηθείς στην Τουρκία και όχι Σύρος όπως αρχικά ανακοίνωσε η κυβέρνηση, όπως τουλάχιστον ανακοίνωσε υψηλόβαθμος αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας της χώρας.
Η έκθεση υποδηλώνει ότι την επίθεση διέπραξε ο Αμπντουλμπακί Σομέρ, που γεννήθηκε στην πόλη Βαν στην ανατολική Τουρκία, είπε ο αξιωματούχος.
Το όνομα Σομέρ το είχε αναφέρει η κουρδική αυτονομιστική οργάνωση Γεράκια για την Απελευθέρωση του Κουρδιστάν (TAK), όταν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση.
Η τουρκική κυβέρνηση είχε αρχικά κατονομάσει τον βομβιστή αυτοκτονίας ως τον Σαλίχ Νετζάρ, έναν Σύρο πρόσφυγα. Επισήμως, οι τουρκικές αρχές επέμειναν εκ νέου στους «αδιαμφισβήτητους» δεσμούς του δράστη με τους Κούρδους παραστρατιωτικούς της Συρίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης