Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ενίσχυση του γιέν έναντι δολαρίου και ευρώ - Νέα εξασθένηση της βρετανικής στερλίνας λόγω φόβων για Brexit

Ενίσχυση του γιέν έναντι δολαρίου και ευρώ - Νέα εξασθένηση της βρετανικής στερλίνας λόγω φόβων για Brexit
Περαιτέρω εξασθένηση μέχρι τα 1,40618 δολάρια ΗΠΑ κατέγραψε η βρετανική στερλίνα λόγω ανησυχιών για ενδεχόμενο Brexit
Ενίσχυση του γιέν καταγράφηκε την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016, τόσο έναντι του δολαρίου ΗΠΑ, όσο και έναντι του ευρώ, εξέλιξη που αποδίδεται στην καταφυγή επενδυτών στο ιαπωνικό νόμισμα, που θεωρείται «ασφαλής» τοποθέτηση σε καιρούς αβεβαιότητας, ιδιαίτερα λόγω της σημερινής υποχώρησης στο πετρέλαιο και στις περισσότερες μεγάλες κεφαλαιαγορές.
Συγκεκριμένα, το δολάριο (USD/JPY) υποχώρησε μέχρι τα 111,773 γιέν και βρισκόταν στο επίπεδο των 112,08 γιέν το απόγευμα της Τρίτης, έναντι επιπέδου 112,88 γιέν αργά το απόγευμα της Δευτέρας.
Αντίστοιχα, το ευρώ (EUR/JPY) εξασθένησε μέχρι τα 123,068 γιέν - από 124,48 τη Δευτέρα - διαπραγματευόμενο στο επίπεδο των 123,530 γιέν το απόγευμα της Τρίτης.
Η ανησυχία των επενδυτών για την οικονομική αστάθεια της περιόδου εκφράστηκε και μέσω της ενίσχυσης της ισοτιμίας ελβετικού φράγκου-δολαρίου (CHF/USD), με το ελβετικό νόμισμα να ενισχύεται περισσότερο από 0,8% στο επίπεδο των 1,01 δολαρίων ΗΠΑ.
Περαιτέρω εξασθένηση έναντι του δολαρίου ΗΠΑ κατέγραψε η βρετανική στερλίνα λόγω ανησυχιών για ενδεχόμενη αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε..
Η στερλίνα (GBP/USD) διολίσθησε μέχρι το επίπεδο των 1,40618 δολαρίων ΗΠΑ, για να ανακάμψει στα 1,41 δολάρια το απόγευμα της Τρίτης, έναντι 1,42 δολάρια τη Δευτέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης