Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ζεστό χρήμα 21 δισ. ευρώ για στρατηγικές επενδύσεις στην Ε.Ε. μέσω του Ταμείου EFSI

Ζεστό χρήμα 21 δισ. ευρώ για στρατηγικές επενδύσεις στην Ε.Ε. μέσω του Ταμείου EFSI
Προβλέπεται ότι θα κινητοποιηθούν συνολικές επενδύσεις ύψους 315 δισ. ευρώ στην Ε.Ε. την περίοδο 2015-2017, ενώ θα δημιουργηθούν 1-1,3 εκατ. νέες θέσεις εργασίας τα επόμενα τρία χρόνια
Τη διάθεση κονδυλίων συνολικού ύψους 21 δισ. ευρώ μέσω της πρωτοβουλίας του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (EFSI), που στόχο θα έχουν την αναθέρμανση των επενδύσεων στην Ευρώπη, ανακοίνωσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Το Ταμείο αποτελεί μία κοινή πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (EIB) και του Ευρωπαϊκού Επενδυτικού Κεφαλαίου (EIF).
Τα χρήματα του προγράμματος προέρχονται κατά 5 δισ. ευρώ από την ΕΙΒ και κατά 16 δισ. ευρώ από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς και το σχεδιασμό των ιθυνόντων, αυτά τα 21 δισ. αναμένεται ότι θα κινητοποιήσουν συνολικές επενδύσεις ύψους 315 δισ. ευρώ στην Ε.Ε. την περίοδο 2015-2017, με τα 240 δισ. από αυτά να αφορούν μακροπρόθεσμες επενδύσεις και 75 δισ. να αφορούν επενδύσεις από μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
Ακόμη, το επενδυτικό σχέδιο υπολογίζεται ότι θα προσθέσει από 330 δισ. έως 440 δισ. ευρώ στο ΑΕΠ της Ε.Ε. και θα δημιουργήσει μεταξύ 1 και 1,3 εκατ. νέες θέσεις εργασίας μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.
Σημειώνεται ότι το συνολικό ποσό προς επένδυση ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς στο Ταμείο EFSI μπορούν να συνδράμουν και ιδιώτες, κάτι το οποίο αναμένεται πως θα συμβεί, πολλαπλασιάζοντας τα οφέλη και τα αποτελέσματα του επενδυτικού προγράμματος.



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης