Τελευταία Νέα
Διεθνή

El-Badri (ΟΠΕΚ): Δεν ξέρουμε πώς να αντιμετωπίσουμε την υπερπροσφορά του πετρελαίου

El-Badri (ΟΠΕΚ): Δεν ξέρουμε πώς να αντιμετωπίσουμε την υπερπροσφορά του πετρελαίου
Ο ΟΠΕΚ είναι έτοιμος να συνεργαστεί με παραγωγούς που δεν ανήκουν στον ΟΠΕΚ για να βρεθεί λύση 
Ότι ο ΟΠΕΚ (Οργανισμός πετρελαιοπαραγωγών εξαγωγών Χωρών) δεν ξέρει πώς να αντιμετωπίσει την υπερπροσφορά του πετρελαίου παραδέχτηκε σήμερα, Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού, Abdalla Salem El-Badri.
«Κανένας δεν μπορεί να σας πει με ακρίβεια τι συμβαίνει στην αγορά πετρελαίου, όμως θα προσπαθήσω», φέρεται να υποστήριξε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος υπογράμμισε, εντούτοις, ότι ο ΟΠΕΚ είναι πρόθυμος να συνεργαστεί με πετρελαιοπαραγωγούς που δεν είναι ενταγμένοι στον Οργανισμό, ώστε να βρεθεί κάποια λύση.
Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «οι χώρες του ΟΠΕΚ και οι χώρες που δεν ανήκουν στον ΟΠΕΚ μπορούν μαζί να διορθώσουν το πρόβλημα των χαμηλών τιμών», ενώ ευχήθηκε αυτός ο «κακός κύκλος» να σπάσει το 2017.
Μάλιστα, σημείωσε ως αρνητικό γεγονός τις σημερινές περικοπές στον πετρελαϊκό κλάδο, καθώς, όπως είπε, «αποτελούν σπόρο για απότομη και μεγάλη αύξηση των τιμών στο μέλλον».
Επιπλέον, αναφέρθηκε στη συμφωνία μεταξύ ορισμένων χωρών για «πάγωμα» της παραγωγής, σχολιάζοντας πως θα «αξιολογηθεί σε 3-4 μήνες».
Ο El-Badri άφησε αιχμές και για τη στάση των ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι το 70% της υπερπαραγωγής βρίσκεται στη χώρα, προσθέτοντας, επίσης, πως δεν ξέρει πως ο ΟΠΕΚ μπορεί να συνυπάρξει με τις αμερικανικές εταιρείες και το σχιστολιθικό πετρέλαιο.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης