Τελευταία Νέα
Διεθνή

Telegraph: Κατά του Brexit η βρετανική στρατιωτική ηγεσία, αλλά και 50 επιχειρηματίες του FTSE 100

Telegraph: Κατά του Brexit η βρετανική στρατιωτική ηγεσία, αλλά και 50 επιχειρηματίες του FTSE 100
Τη σημασία της Ε.Ε. στην εθνική ασφάλεια της Βρετανίας θα επισημαίνουν οι ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματούχοι
Περισσότερο από μια δωδεκάδα εκ των ανώτερων στρατιωτικών ηγετών της Βρετανίας θα προτρέψουν τους βρετανούς πολίτες να ψηφίσουν υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, λόγω της σημασίας της στην εθνική ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Telegraph», η Downing Street ετοιμάζει μια επιστολή στην οποία θα δηλώνεται η σημασία της Ε.Ε. για την εθνική ασφάλεια της Βρετανίας στη μάχη για την αυξανόμενη απειλή του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και της αυξανόμενης επιθετικότητας της Ρωσίας.
Η επιστολή εκτιμάται ότι θα δημοσιευθεί αυτή την εβδομάδα και έρχεται σε μια στιγμή που τόσο ο πρωθυπουργός David Cameron όσο και ο υπουργός Άμυνας Michael Fallon έχουν θέσει την εθνική ασφάλεια της Βρετανίας στο επίκεντρο των επιχειρημάτων τους για την παραμονή της χώρας στο ευρωπαϊκό μπλοκ.
Ωστόσο, όπως σημειώνει η βρετανική εφημερίδα, κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει την αντίδραση των ευρωσκεπτικιστών, οι οποίοι θα κατηγορήσουν τον πρωθυπουργό ότι καταφεύγει στον φόβο για να αποφύγει το Brexit.
Αύριο Τρίτη, εν τω μεταξύ, αναμένεται να δημοσιευθεί επιστολή που έχουν υπογράψει περίπου 50 επιχειρηματίες του FTSE 100, οι οποίοι θα υποστηρίζουν την παραμονή της χώρας στην Ε.Ε.
Στην επιστολή θα αναφέρεται ότι «επιχειρήσεις, όπως οι δικές μας, χρειάζονται απεριόριστη πρόσβαση στην ευρωπαϊκή αγορά των 500 εκατ. κατοίκων προκειμένου να συνεχίσουν να αναπτύσσονται, να επενδύουν και να δημιουργούν θέσεις εργασίας».
Θα προσθέτουν ακόμη ότι μια αποχώρηση από την Ε.Ε. θα δημιουργήσει προσκόμματα στις επενδύσεις και θα απειληθούν θέσεις εργασίας, θα έθετε την οικονομία σε κίνδυνο.
«Η Βρετανία θα είναι πιο ισχυρή και ασφαλής παραμένοντας μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης», θα τονίζεται.

Επιμέλεια: Ελένη Κάτσουρα
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης