Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hollande (Γαλλία): Είμαι πολύ πιο ήρεμος για το Brexit σε σχέση με το Grexit - Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη

Hollande (Γαλλία): Είμαι πολύ πιο ήρεμος για το Brexit σε σχέση με το Grexit - Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη
Αν είχαμε διώξει την Ελλάδα, σήμερα δεν θα μπορούσαμε να της ζητήσουμε να κάνει κάτι για τα σύνορα, δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος
«Κάναμε στους Έλληνες ό,τι δεν θα κάνουμε για τους Βρετανούς» είπε ο Γάλλος πρόεδρος Francois Hollande απαντώντας σε ερωτήσεις ακροατών στο πλαίσιο δίωρης συνέντευξης του στο γαλλικό δίκτυο France Inter.
Αναγνώρισε ότι ο ίδιος εμφανίζεται πολύ πιο «ήρεμος» απέναντι σε ένα ενδεχόμενο Brexit από ό,τι ήταν απέναντι σε ένα Grexit.
«Αναγνωρίζετε ότι δεν χρησιμοποιείτε προς τους Έλληνες τον ίδιο τόνο που χρησιμοποιείτε προς τους Βρετανούς» επέμεινε, παρεμβαίνοντας ο Γάλλος παρουσιαστής, και ο Hollande απάντησε θετικά.
«Κάναμε για τους Έλληνες ό,τι δεν θα κάνουμε για τους Βρετανούς» υποστήριξε κα προσέθεσε:
«Δανείσαμε την Ελλάδα με 70 δισ. ευρώ, είναι μια μορφή αλληλεγγύης.
Χρησιμοποιήσαμε δημοσιονομικούς πόρους για την Ελλάδα.
Σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα δώσουμε τίποτα στη Μεγάλη Βρετανία.
Και εγώ σας το λέω απλά: εάν οι Βρετανοί θελήσουν να βγουν από την Ευρώπη θα λυπηθώ.
Θα λυπηθώ για την Ευρώπη, θα λυπηθώ για τη Μ. Βρετανία, θα λυπηθώ για τη Γαλλία, γιατί είμαστε σύμμαχοι με τους Βρετανούς.
Θα το καταγράψω όμως και θα προχωρήσω παίρνοντας πρωτοβουλίες για την επόμενη μέρα του δημοψηφίσματος.
Για την Ελλάδα όμως ήταν διαφορετικά.
Θεωρούσα ότι υπήρχε κάτι που είχε σχέση με την Ιστορία, γιατί η Ελλάδα είναι η Ιστορία μας, είναι μάλιστα ο Πολιτισμός μας.
Παράλληλα ήταν και θέμα της θεμελιώδους αρχής της ευρωζώνης, να παραμένουν στο εσωτερικό της οι χώρες και ιδιαίτερα αυτές που έχουν δυσκολίες.
Εάν είχαμε διώξει την Ελλάδα από την ευρωζώνη, σήμερα δεν θα μπορούσαμε να της ζητούμε να κάνει προσπάθειες για τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.
Μίλησα άλλωστε για το θέμα με τον Αλέξη Τσίπρα και ο ίδιος έκανε παρέμβαση λέγοντας ότι μας ζητάτε να προστατεύσουμε τα σύνορα και όταν η Ελλάδα είναι σε δυσκολία δεν της δίνετε αυτά που περιμένει» κατέληξε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης