Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προειδοποίηση Hollande: Υπαρκτός ο κίνδυνος πολέμου μεταξύ Τουρκίας - Ρωσίας, λόγω Συρίας

Προειδοποίηση Hollande: Υπαρκτός ο κίνδυνος πολέμου μεταξύ Τουρκίας - Ρωσίας, λόγω Συρίας
«Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συγκληθεί απόψε», γνωστοποίησε ο πρόεδρος της Γαλλίας 
Υπαρκτός είναι ο κίνδυνος του πολέμου μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας, λόγω των στρατιωτικών επιχειρήσεων που διεξάγει η Τουρκία στη Συρία.
Σε αυτή την ηχηρή προειδοποίηση προέβη σήμερα, Παρασκευή, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande, επισημαίνοντας ότι «η Τουρκία έχει εμπλακεί στρατιωτικά στη Συρία.
Εκεί, υφίσταται ένας κίνδυνος να ξεσπάσει πόλεμος με τη Ρωσία και για αυτό ακριβώς το λόγο το Συμβούλιο Ασφαλείας (του ΟΗΕ) θα συγκληθεί απόψε».
Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «France Inter» ο γάλλος πρόεδρος σημείωσε ακόμα πως «η Ρωσία δεν θα τα καταφέρει με το να υποστηρίζει μονομερώς τον (πρόεδρο της Συρίας) Bashar al Assad» και τάχθηκε υπέρ του να ασκηθούν «πιέσεις» στη Μόσχα προκειμένου να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις για τη Συρία.
Πιο συγκεκριμένα ανέφερε: «Δεν θέλω να αποκλείσω τη Ρωσία από τη λύση.
Εγώ ο ίδιος πήγα στη Μόσχα για να πω στον Vladimir Putin: "Πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι ώστε να επιτευχθεί αυτή η πολιτική μετάβαση".
Όμως δεν μπορώ να αποδεχθώ ότι την ίδια ώρα που διαπραγματευόμαστε, βομβαρδίζουν αμάχους».
«Πρέπει να πείσουμε τη Μόσχα να βρει μία πολιτική λύση, αυτό θα είναι καλύτερο και για τα ρωσικά συμφέροντα» κατέληξε ο Hollande.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης