Τελευταία Νέα
Διεθνή

AFP: Υπό τον έλεγχο κουρδικών δυνάμεων πόλη - προπύργιο του ISIS στη βόρεια Συρία

AFP: Υπό τον έλεγχο κουρδικών δυνάμεων πόλη - προπύργιο του ISIS στη βόρεια Συρία
Με την κατάληψη αυτή ακόμη μεγαλύτερο μέρος των συνόρων με την Τουρκία ελέγχεται πλέον από Κούρδους
Μαχητές των κουρδικών δυνάμεων στη βόρεια Συρία με επικεφαλής το YPG κατέλαβαν, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το AFP (Γαλλικό Πρακτορείο) την πόλη προπύργιο του ISIS, αλ Σαντάντι.
Κατά τις ίδιες πηγές, δηλαδή το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι κουρδικές δυνάμεις ελέγχουν πλήρως την πόλη με την βοήθεια και των αμερικανικών βομβαρδισμών και οι δυνάμεις του ISIS έχουν υποχωρήσει προς τα νότια σε περιαστικές περιοχές, όπου οι Κούρδοι μαχητές ήδη έχουν αρχίσει να ασκούν πίεση.
Τις τελευταίες μέρες, οι κουρδικές δυνάμεις του YPG έχουν ανακαταλάβει και μια πετρελαιοπηγή που ήταν υπό τον έλεγχο του ISIS στην ίδια επαρχία, τη Χάσακε, ενώ ελέγχουν και δύο δρόμους που συνδέουν την περιοχή με την Μοσούλη στο Ιράκ αλλά και με την Ράκα, την «πρωτεύουσα» του ISIS στη Συρία.
Σύμφωνα με το AFP κουρδικές δυνάμεις πολεμούν το ISIS και γύρω από το Χαλέπι ενώ τις τελευταίες ημέρες έχουν πετύχει αρκετές νίκες, γεγονός που, όπως αναφέρει, έχει προκαλέσει την οργή της Τουρκίας που βλέπει τα νότια συνορά της να ελέγχονται ολοένα περισσότερο από Κούρδους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης